Filmtips

The Perks of Being a Wallflower
 
Om filmen: Charlie har precis börjat high school och har problem med att passa in. Utan vänner smälter han in bland väggarna och blir vän med sin lärare. Men så en dag träffar han Sam och Patrick, två halvsyskon med mycket problem i bagaget, som tar honom under deras vingar i resan genom det smärtfulla high school.
 
Regissör: Stephen Chbosky
 
Skådespelare: Logan Lerman, Emma Watson, Kate Wals, Nina Dobrev, Ezra Miller m.fl.
 
Genre: Drama, romans
 
Tankar: Filmen The Perks of Being a Wallflower var mer udda och sorlig än vad jag väntat mig. Jag hade räknat med mer humor, men istället uppstod det flera ögonblick då både jag och Lisa fick tårar i ögonen. Filmen är förutom udda och sorlig väldigt klurig också. Charlie är en pojke med psykiskaproblem, då hans ende vän tog livet av sig och mostern, som framstod som hans favorit person i hela världen, dog i en bilolycka när Charlie var liten. Men ingen kunde ana vad som egentligen hände med honom när han var liten.
 
Förutom filmens klurigheter gjorde skådespelarna ett underbart jobb med sina roller. Vem trodde att Logan Lerman kunde spela en tystlåten, utanför kille med psykiskaproblem? Han som spelar modig i Percy Jackson-filmerna. Och Emma Watson? Allas våran Hermione kan spela så känslomässig och en tjej vars liv har och är fullt av problem? Men stjärnan i filmen känns ändå som att det är Ezra Miller i sin roll som Patrick. En hjälte som står upp för sina åsikter, inte är rädd för att visa vem han är och kommer med perfekta kommentarer på allt.
 
Betyg: 4 av 5
 
Se trailer här!
 
 

Vill du kommentera inlägget? Gör der här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: