Ett nytt år väntar

GOTT NYTT ÅR!
2012 har både vart ett tufft år men ändå fyllt med spännande saker. För er som läst min förra blogg kanske kommer ihåg att vi tog hem en utbytesstudent för att bo hos oss, det fungerade inte speciellt bra och efter några månader beslöt vår familj att avbryta hennes visteles hos oss. Efter all turbolens är jag redo för ett nytt år med nya möjligheter!
 
Under 2012 har jag gjort en del roliga saker också, som t.ex:
- Sett Dirty Dancing på Chinateatern i Stockholm
- Vart i England 2 veckor
- Sett OS-arenan och ett OS-lopp i cykling!
- Vart på klassresa i Krakow
- Besökt Auschwitz
- Börjat gymnasiet i en grymt bra klass!
- Fått nya helt otroliga kompisar!
 
Ja, som ni kan se har det hänt en del. Och jag hoppas att alla ni där ute också vart med om bra och roliga saker. Nu väntar 2013, och jag är redo. Är ni? ;)
 
 

Tips från er

Jag skulle väldigt gärna få in lite tips från er läsare på t.ex. böcker och filmer! Min läslista börjar ta slut och filmerna som stått på min lista att se på är helt slut. Så snälla alla ni där ute som läser min blogg, tipsa mig!
 

Salomon skidhjälm

 
I denna snygga hjälm, som jag fick i julklapp av mamma och pappa, kommer jag susa ner för backarna i vinter!
 

Nytt i klädväg

De senaste dagarna har jag inte haft för mig så mycket. Igår gick jag en sväng på Tuna Park med min moster och hennes man, som följde med oss upp från Kalmar. Och idag blev det ännu mera tittande i affärer då vi åkte en sväng till Erikslund. Ikväll blir det av till bion med mamma och moster då vi ska se Breaking Dawn part 2 tillsammans! Har längtat så mycket efter att få se den igen.
 
 
Nytt från Gina! (inte på rea)
 
 

All mixed up

 
Min lilla syster som modell! Fotat av mig, såklart. Redigerat i Pixlr, såklart.
 

Rubinröd - Tidlös kärlek

Rubinröd - Tidlös kärlek
Kerstin Gier
 
Handling
16 åriga Gwendolyn lever ett ganska vanligt liv med sin familj i London även fast hennes släkt är fylld med hemligheter. Vissa i släkten föds med en gen som gör att man kan resa tillbaka i tiden, och hela livet förbereds man för sin första resa. Gwendolyn har turen att slippa genen som gått till hennes kusin, Charlotte -  tror hon i alla fall, tills den dagen då hon själv befinner sig i ett gammalt London. Gwendolyn blir plötsligt indragen i ett spel på liv och död tillsammans med en kille från en annan släkt som föds med samma gen, Gideon.
 
Mina åsikter
Det som fick mig instresserad av denna bok var det spännande omslaget och baksidans första rader: "Romeo och Julia, Bella och Edward och nu Gideon och Gwendolyn". Ja, ni förstår säker att det där med Edward och Bella lockade mig en del. Inte hade jag en aning om att boken skulle komma att bli en av mina favoriter!
Rubinröd blev alridg tråkig och jag tyckte att den höll måttet genom hela boken. Ibland blev det så spännande på Gwendolyn och Gideons äventyr att jag inte kunde lägga ifrån mig boken!
 
Betyg
Det enda dåliga med denna bok att den tog slut när jag minst anade det och när det kändes som boken precis börjat.
 Jag längtar efter våren 2013 (snart!!) då andra boken "Safirblå - Tidlös kärlek" kommer ut och sedan höste 2013 då sista delen "Smaragdgrön - Tidlös kärlek" kommer ut.
 
Rubinröd får helt enkelt 5 utav 5 möjliga poäng utav mig!
 
P.S
För den som nu blev lite intresserad av denna bok kommer det även en film (på tyska) i vår! Läs mer på (den tyska) hemsidan här där du även kan se trailer + bilder! Enligt mig han som spelar Gideon väldigt snygg...
 
 
[fotad av mig]
 
 
 

Hold onto

 
[bildkälla]
 

Från ett regningt Kalmar

Usch, var tog julen vägen? Hela dagen igår då vi satt i bilen påväg ner till mormor och morfar regnade det. Och idag då? Jo, ännu mera regn. Not fun. Jag som äntligen  hade fått lite julstämning! Tack och lov slutade det regna under några timmar medan vi gick på stan idag. Men på stan hittade jag en bok av Jenny Han Ingen Sommar Utan Dig.
 
Igår kväll när vi kom till Kalmar åt vi massor av julmat (igen) och öppnade paket för tredje gången! Lika mysigt och trevligt som vanligt. Igår fick jag en ny vit morgonrock, nya fina pyjamasbyxor, en bok och lite mera. Nu var julen slut för i år. Men inte ska vi sörja för det. Snart kommer ju det nya året!
 

Dan' efter doppare dan'

Sitter på mitt rum och lyssnar på soundtracket till Breaking Dawn part 2 som jag fick i julklapp. Jag fick även lite nya skidgrejer som underställ, hjälm (fast jag själv var med och köpte den), plus den super snygga skidjackan jag sett på Stadium. Jag är riktigt lycklig! Jag fick även några snygga smycken, J.K Rowlings senaste bok Den Tomma Stolen. I min julstrumpa låg en tidning, Essie nagellack och en bakbok om Whoopies!
 
Det var en riktigt bra julaftton förutom att jag är sjuk och har halsfluss... Kunde inte direkt njuta av den goda julmaten (eller äta den alls). Men julmaten har ju en tendens att räcka ett tag så jag kommer få chansen att smaka lite på den. Höjdpunkten igår kväll var nog när en man utklädd till tomte och med en stor säck på ryggen gick förbi vårt fönster. Han var tämligen full och trillade ute på gatan, förutom det visste han knappt vart han skulle och gick hela tiden upp på fel uppfart. Jag hoppas att han hitta rätt tillslut!
 
Snart kommer farmor och farfar och vi ska fira jul ännu en gång. På annandagen åker vi till mormor och morfar där min moster och morbror också är så ska vi fira lite jul med dem också!
 
 

Dan' före doppare dan'

 
Bilderna tog jag igår då vi hade julfika och min syrra och hennes kompis hade oboe/trumpet konsert för oss! Riktigt mysigt och jag fick lite mer känningar för att julen snart är här!
 

Julstress

Nu så börjar få lite mera julkänsla och det är väl delvis för att vi fått jullov! Efter avslutningen igår åkte mamma och jag iväg till Erikslund där jag köpte två tröjor till mig själv från Lager 157. Jag bjöd även mamma på fika och vi köpte en del julklappar!
På kvällen sedan åkte jag, Mimmi, Lisa och Liza hem till Anna där vi åt super god pizza, fikade, spelade med andra ord och snackade mycket! Det var väldigt synd att Malin var sjuk och inte kunde vara med. Men nu när vi har lov kan vi ju träffas massor!
 
Idag har jag och pappa åkt runt i hela stan och köpt julklappar till familjen och släkten, bland alla julstressade människor! Lunch åt vi på nyöppnade Burger King i stan. Pappa och jag åkte ut kl.11 imorse men kom hem kl. 15. Nu är jag väldigt trött och ska spela The Sims 3!
 

Hiss eller diss?

Jag har verkligen ingen aning om vad jag tycker om Taylor Swifts senaste låt "I Knew You Were Trouble". Något som jag lätt faller för, och även i detta fall fallt för, är när man gör musikvideos till berättelser. Som denna eller Biebers "As Long As You Love Me". Någon som har lust att säga vad de tycker om denna låt? För jag har inte bestämt mig ännu.
 
 
 
 

You're a mean one Mr. Grinch

Idag var nog den slappaste dagen i skolan hitills! Vi startade dagen med 30 minuters sovmorgon på franskan. Jag åkte då till min kiropraktorn och fick låsningarna i ryggen borttagna, i alla fall för stunden. På franskan sjöng vi jullåtar och fikade på lusselängder! Efter det såg vi färdigt på Grinchen på svenskan, hade matte och fick tillbaka våra fysikprov (C- så glad!!!). Sen var dagen slut. Ingen engelska, ingen samhällskunskap. Nice!
 
Åkte hem och satte mig och spela Sims 3 som jag köpte för några dagar sedan!
 
 
 

Min galna helg

I helgen hade jag fullt upp, med både saker jag visste om skulle göras men även saker jag inte visste om.
 
På lördagskvällen var vi simtränare hemma hos Rebecka på myskväll som slutade i snöbollskrig, som jag tidigare berättat.
 
Söndagen den 3 advent var vi ute på travet och kollade på Johanna, min lilla syster, när hon red längstfram på Ponnytravets luciatåg ute på Sundbyholmstravet. Red gjorde hon på Mulle. Riktigt fint och fina bilder fick jag också som kommer upp senare! Efter det fotade jag travhästarna när de tävlade. Kul att se det på nära håll!
Efter luciatåget åkte vi in mot stan där mamma sa att en "hemlighet" väntade. Jag hade då ingen aning om vad som skulle hända mig... När vi stannar utanför badhuset ser jag Krille och Axel kommande mot våran bil. Mamma öppnar dörren och Krille skriver "Surprise!". Därefter kidnappade de mig hem till Krille där vi åt mat och kollade på Expendables 2. Kvällen slutade dock i lite elende.
 
Krille, min kära bästa vän, lekte ninja med två linjaler på andra sidan rummet och den ena linjalen gled ur hans hand och träffade mitt öga som en blixt. Hem till mamma och pappa kom det en tjej som hade papper för ena ögat. Det blev ingen större skada skedd och idag har svullnaden gått ner. Det var fortfarande en awesome överraskningsfest!
 
Johanna och Mulle! Suddig mobilkamerabild...
 
 

Tisdag 18/12

Äntligen så har våran familjen en julgran! Dock står den i garaget, men i alla fall. Julen känns nu ännu lite närmare!
Längtar tills den kommer in och vi får klä den till ljudet av julmusik.
 
Skolan var lugn idag, bara matte, idrott och teknik på schemat. På tekniken har vi nu börjat med ett nytt projekt som heter Innovation. Huvuduppgiften är att skapa sin egen detalj till en nyckelring. Riktigt roligt! Smycket ska även vara kopplat till en välgörenhetsorganisation och jag valde Childhood. För studen är jag väldigt nöjd med mitt arbete!
 
 

Ett litet tips...

 

#mh12

I ett tidigare inlägg skrev jag ju om Musikhjälpen i P3. Jag har själv önskat en låt och skänkt 200 kr till att barnen i slummen ska få rent vatten. Du som ännu inte gjort detta, gör det! Idag är sista dagen och jag hoppas att Sverige ska få över 18 miljoner som förra året. Så kom igen nu! Mer info hittar du här.
 
 
 

Alltid i mitt hjärta

De senaste dagarna i skolan och hemma har jag lyssnat på soundtracket till Twilight. Det fick mig att påminnas om hur mycket jag egentligen älskar denna saga och hur länge sedan det var sen jag såg den första filmen. Sista filmen var speciell och att jag bara haft tid att se den en gång på bio gör mig så ledsen. Jag har nu kunnat smälta att det är över. Fast, såklart inte helt över. Twilight kommer ju alltid finnas i mitt hjärta.
 
 
[källa]
 

3 advent

Alltid när året börjar gå mot sitt slut känns det som om tiden går mycket snabbare än i vanliga fall, eller hur? 2012 har vart ett tuft och svårt år för mig då många saker har hänt, men ju mer vi närmar oss 2013 är jag redo för att starta om på nytt!
 
Idag är den 3 advent vilket betyder att det bara är 9 dagar kvar till julafton! Jag har en hel del andra julklappar som ska inhandlas och på fredag efter skolavslutningen ska mamma, jag och Johanna åka till Erikslund och julshoppa med resten av folket. Snacka om att det kommer vara mycket folk där... Mamma sitter just nu i köket och slår in alla julklappar hon köpt. Eftersom det är den 3 advent idag så funderar vi att ta oss ut och köpa gran.
 
Igår kväll var vi ett antal simtränare som var hemma hos Rebecka på myskväll vilket slutade i att vi hade snöbollskrig ute på gården. Självklart blev jag mulad i ansiktet och kastad i en snöhög... Men vi hade väldigt kul!
 
Glad 3 advent på er alla!
 
 
[bildkälla]
 

Slapp-torsdag

Hejåhå vad fort veckan går!
Imorgon är det fredag och bara EN vecka kvar till jullov! Som jag längtar. Se så fram emot julafton och äta god julmat. Det ska bli riktigt mysigt! Och idag har jag även tagit tillfället i akt och köpt två julklappar! Som rubriken lyder har jag haft en väldigt slapp dag i skolan.
 
Jag började dagen med en sovmorgon och Luciatåg i skolan på det, därefter var det matte, lunch och sedan film! Filmen vi såg på hette Vågen eller Die Walle på tyska. En riktigt bra och tankvärd film baserad på en verklig händelse. Efter skolan köpte jag som sagt lite julklappar och tog mig sedan vidare mot kiropraktorn. Dagen gick minsan fort!
 
Fick en julklapp av en av mina simmare, riktigt snällt!
 

Lucia 2012

I hela landet har idag Lucia firats. Jag älskar Lucia! Inte bara för att man får äta mycket lussebullar och lyssna på julmusik, utan att det finns något magiskt över det hela. Luciatåg känns magiskt och mysigt. Både att vara med i och kolla på. Självklart firades lucia även i Eskilstuna. Årets Lucia blev Mathilda Gyllhamn!
 
Mina vänner, November och Nicole!
Årets lucia och hennes tärnor
Fina November, en utav tärnorna!
 
Vid användning av bilderna - länka till min blogg!
 

Halloj onsdag

Halva veckan har (nästan) gått.
Sen i måndags har jag haft radion/tv:n på hela tiden och kollat/lyssnat p.å Musikhjälpen i P3. Jag älskar Kodjo, Gina och Jason! De lyser upp hela veckan.
 
Men ja, det är ju onsdag idag och det innebar samhällskunskapprov, som kändes väldigt bra. Förutom den lättnaden så fick jag även reda på att vi har sovmorgon imorn för att franskan är inställd. Det är ju Luciadagen imorn, så den inleds med luciatåg i skolan. Ganska slappt, skönt och mysigt!
 
Ikväll väntas det sånglektion och sedan simtränarmöte!
 
 

När det lider mot jul

 
 

Full rulle va' det här

Hejsan hoppsan!
 
Borde nog inte sitta och blogga just nu egentligen, förmodligen borde jag ligga i min säng och sova...
Imorn startar nämligen våran konserthelg - Musikskolans ljudklappskonsert, är det som står på schemat. Inge tid för plugg här inte. Hela kvällen var det rep i Stålforsskolans konserthall, men tack oh lov hann jag hem till XFactor finalen! Men efter att Isak åkt ut (borde vart Awa) har jag ingen lust att titta längre.
 
Minns nu hur jag för någon vecka sedan skrev om att jag längtade efter snö? Nu kan det räcka tycker jag! Det blev total kaos i stan när bussarna ställdes in pga den dumma snöstormen. Inte vad jag önskade...
Det positiva är att vi får snö till jul i alla fall!
 

På äventyr - Bilder del 2

En glad Amanda i sin nya mössa!
Min väldigt fina lilla syster Johanna!
 
Bilderna är tagna från den stunden vi kom till Uppsala!
 

På äventry

Halloj läsare, nu har jag lite att berätta för er!
 
För någon vecka sedan bestämde sig min familj att åka bort över helgen, dock hade vi ingen aning om vart vi skulle. Någon dag senare sa pappa att han bokat hotell och att vart vi skulle var en överraskning. Igår'morse bar det av. Vi absolut ingen aning om vart vi skulle! Första stoppet var på en julmarknad vid Skokloster Slott. Där åt vi lunch och gick runt bland de olika marknadsstånden, såklart köpte vi marknads nougat och brändamandlar! Bilderna, som ni kanske redan sett finner ni här!
 
Sedan bar det iväg igen. Mamma som konstant hade gissat på Uppsala hade rätt! Vi stannade först vid hotellet och dumpade våra grejer och sedan åkte vi iväg till Fyrishov badhus. Där stannade vi länge innan det blev dags att bege sig till hotellet igen för att äta lite mat.
 
Idag morse åt en riktig god hotellfrukost (alltid lika gott) och sedan åkte vi ner på stan i det super kalla, men fina, vädret! Efter lite shopping på stan och lite fika åkte vi mot Västerås och stannade en sväng på Erikslund och åt sen lunch/middag på IKEA.
 
Ja, nu vet ni vad jag har gjort under helgen. Och kul har jag haft! Dessutom kan jag officiellt säga att Uppsala är min favorit stad!
 

På äventry - bilder del 1