Att höra regnet falla

Inget slår att sitta inomhus med öppet fönster och lyssna på regnet som faller ner precis utanför. Idag var en skön och avslappnad dag, den startades med en sovmorgon och sedan en tur ut till Borsökna med familjen för att bada ett tag. På eftermiddagen åkte mamma och jag iväg till Malmköping och gick en liten tur på Malma Marken. Målet var att komma hem med lite marknadsgodis och brända mandlar, vilket det som tur var blev!
 
Imorgon börjar sista veckan med jobb. Sedan slipper jag gå upp 6:45 varje morgon. God natt!
 
 
 

1 vecka sedan sist

Så har det gått ännu en vecka! Och det har varit en väldigt bra en med bara varmt väder. I tisdags var jag uppe i Stockholm tillsammans med Lisa och hennes familj + Malin. Vi käkade lunch i Gamla Stan, gick på stan (det enda jag köpte var en skiva på Bengans) och avslutade kvällen med lite Allsång på Skansen. Vi kom väldigt långt fram för att bara kommit dit 2 timmar innan det började. Kul hade vi och då och då fick vi sms om att vi syntes i TV, vilket var kul! Vi kom hem väldigt sent, något som inte var så kul för mig som skulle upp 6:45 för att jobba. Men vi hade en sådan grymt bra dag att det gör inget!
 
Under veckan har även mamma och Johanna kommit hem från sin visit hos mormor och morfar i Kalmar. Imorgon får vi se vad som hittas på, förmodligen att vi åker och badar någonstans om denna värme håller i sig. Hoppas ni haft en bra vecka!
 
 
 
 

Gårdagens äventyr

Igår var en riktigt bra dag! Jag startade dagen med en ordentlig sovmorgon och frukost bestående av jordgubbar och mjölk. Där efter åkte jag, Ludvig, Anna och Emmie ut till Mary's Cafe där vi åt lunch och fikade gott. Senare bestämde vi oss för att åka ut till kalkbrottet i Barva och bada. Det var sedan med nöd och näppe vi tog oss tillbaka till Kjula med mopparna då Ludvig och jag hade väldigt dåligt med bensin i tanken. Men som tur va kom mamma till vår räddning med en dunk bensin så vi kunde ta oss hem senare. På kvällen åt mamma och jag pizza och kollade på TV.
 
Idag kommer pappa och Johanna hem från sin egna lille fiskeresa och imorgon börjar jobbet igen. Men först ska jag njuta av att vara ledig lite till!
 
 
 

Wilkommen, bienvenue, welcome

Oj så dålig jag har varit på att skriva här! Men efter helgen i Kivik där vi var på bröllop så har livet och jobbet rullat på. Imorgon är det avslutning för grupperna jag haft i två veckor och på måndag börjar vi om på nytt. Men tack och lov ska jag få lite helg först!
 
Så vad har jag hittat på i veckan förutom att jobba? Jag har varit med en del kompisar och ikväll var jag, mamma, Lisa och hennes föräldrar och Malin och hennes mamma iväg och såg musikalen Cabaret här i Eskilstuna! Den var så bra och jag är glad att Malin drog med oss att se på den! Det blev en trevlig kväll och nu är det dags att hoppa i sängs. Imorgon väntar som sagt jobb, men även bio (Man of Steel) med Krille och Axel. God natt!
 
En del av gänget i Cabaret
 

Baka baka liten kaka

Jag har kommit fram till att nu i sommar ska jag bli bra på att baka! Jag brukar nästan aldrig baka själv och om jag gör det är det alltid chokladbollar. Tänkte att det kunde vara kul att testa på att baka lite nya grejer. I onsdags gjorde jag en sockerkaka, eftersom jag kom på att jag aldrig bakat en själv (herregud!). Den blev väldigt god och dagen därpå bestämde jag mig för att göra en morotskaka och jag använde mig utav Leila Lindholms recept som ni hittar här. Resultatet blev väldigt gott!
 
Idag ska vi åka till Skåne då vi ska på pappas kompis bröllop imorgon. Vi hörs när jag kommer hem på söndag igen!
 

På min mixlista

Nu var det länge sedan, men här kommer nu en av mina favoriter på min perfekta mixlista: bang bang bang med Christina Perri!
 
 

USA

Att välja vilka bilder som ska visas här på bloggen från våran Kalifornien resa är inte det enklaste jobbet. Det finns tusentals med bilder att visa upp och historier att berätta! Tyvärr får jag nog nöja mig med några få, men bilderna delar jag upp i vecka 1 och vecka 2. Här kommer första veckans bilder!
 
Vi började först med att resa längst med Highway 1 från San Francisco ner till Los Angeles, något som tog några dagar. Men vi såg så mycket längst med vägen och stannade med jämna mellan rum längst med kusten och stannade och tog många bilder.
 
I Monterey, vid Monterey Bay Aquarium
En liten säl på en sten som Johanna döpte till Plutte
En liten jordekorre!
Utsikten var himmelsk och vi stannade vid ett fantastiskt fint vattenfall och fotade!
Tillslut kom vi ner till Los Angeles där vi besökte många ställen som bl.a. Hollywood skylten, Walk of Fame, WB studios och Universal studios. Mer bilder från LA kommer i ett annat inlägg!
 

Idag är en lat-dag

Sommarlovet rullar på, och så även mitt sommarjobb som simlärare. Hittills har det gått väldigt bra, men tyvärr så regnade det imorse vilket gjorde att barnen började frysa snabbare än annars. Nu är jag i alla fall hemma. Jag sitter nedbäddad framför tv:n med datorn och en skål jordgubbar och mjölk och kollar på ett gammalt avsnitt av Grey's Anatomy som jag har sett hur många gånger som helst!
 
Idag ska jag lata mig! Varje dag efter jobbet har mamma, jag och Johanna åkt ut till Mälarbaden och solat och badat. Men inte idag, då det fortfarande regnar.
 
 

Jobb, sol och jordgubbar

Måndag igen och idag var det första dagen på sommarjobbet som simlärare! Och det gick bra även fast det var tidigt på morgonen. Efter mitt pass var slut åkte mamma, jag och Johanna ut till Mälarbaden och låg i solen och vilade. Det var så skönt och ligga i solen och höra barnens skratt och vågornas kluckande. Direkt därifrån åkte vi och plockade jordgubbar innan vi slutligen åkte hem. 
 
Strax väntar sängen och imorgon ännu en dag på jobbet! 
 
 

En dag på Grönan

Yes! Jag var tillräckligt frisk för att följa med till Gröna Lund idag, men jag måste säga att just nu känner jag mig ganska däckad... Vi gick upp skapligt tidigt för att ta oss upp till huvudstaden med tåget. Dagen på Grönan bjöd på mycket, som bland annat mycket sol, åkturer i alla olika bergochdalbanor, lyssning på repetitioner av Sommarkrysstet. Och sockervadd, såklart! På scenen såg vi bland annat Robin Stjernberg och Zara Larsson. Det var en toppen dag och en stor stjärna förtjänar Johanna som tillsammans med Elvira tog sig upp och åkte Katapulten. Wow! Men Eclipse blev det inget av, för lång kö. Inför att jag tänkt att åka den i alla fall...
Nu ska jag snart till sängs, imorgon är sista dagen innan jag börjar sommarjobba. God natt!
 
Läste precis om flygplanskraschen på SFO flygplats. Jag hoppas innerligt att alla är säkra och att inte så många har dött! För en vecka sedan var det jag som landade/startade på samma banor...
 
 

Fredag 7/5

Ska jag aldrig få bli frisk? Det känns som det. Jag har fått något virus i kroppen som börjar med halsont och slutar i bihålsinflammation. Kul. Det betyder att jag förmodligen missar turen till Grönan imorgon med mamma, Johanna och hennes kompisar.
 
Just nu sitter jag och bläddrar igenom bilderna från USA. Åh vad jag längtar tillbaka!

 

Fourth of July

Hej! Jag ville bara berätta att jag lever. Nu är vi hemma i Eskilstuna igen och jag har haft fullt upp med att bli frisk då jag blev sjuk under resan hem och trodde under ett tag att jag hade halsfluss. Men som tur var va inte läget så!
 
Idag har jag i alla fall gjort en del. Jag startade morgonen med att dammsuga huset då mina vänner skulle komma över och det har varit kaos här hemma enda sen vi kom hem från staterna. Packning och väskor överallt. Idag bar jag i alla fall in mina kläder på mitt rum (stort framsteg med andra ord!). Nu ska jag gå till sängs och hoppas på att vädret är bättre imorgon!
 
Underbart fina och goda cupcakes som min mamma lyckade göra idag!