Santa Baby

Eftersom det nu ligger snö ute på marken och vi har satt upp julstjärnorna i huset så tänkte jag bjuda på en av mina favorit jullåtar à la Glee! 
 

Finally Friday

Så skönt det ska bli med helg, som alltid!
Hade en lugn dag i skolan idag. På franskan övade vi inför vårt muntliga prov som vi ska ha nästa vecka. Vår lärare sa att det lät bra och tror att vi kommer klara oss galant! Jag å andra sidan tror tvärt om... För negativ ska man dock inte vara...
 
När jag kom hem från skolan tog jag mig en lussebulle (som vi köpt massor av) och lite te och hamnade framför tv:n där Ensam hemma 2 - Vilse i New York visades. Nu på kvällen ska mamma, jag och Johanna brändamandlar och lite annat smått och gott!
 

Let it snow!

åh, äntligen är den kära snön här! jag älskar att höra knirret under skorna när man är ute och går, eller när man kollar ut från klassrummet och ser snöfyllda tak. snö har en sådan mysfaktor att det inte är sant!
idag, just som alla andra dagar, har jag vart i skolan. var faktiskt hemma och sjuk igår dock... just denna torsdag har jag varit 16 år i en vecka!
 
idag på lunchrasten bestämde ludvig, anna och jag att springa ner på stan och köpa lussebulle och varmchoklad. inne på pressbyrån när jag skulle betala så ser jag någon som ska tränga sig förbi i den lilla affären bakom mig. ganska irriterad blir jag men sen så hör jag en välbekant röst, nämligen min mammas! blev ganska överraskad.
 
nu är jag hemma efter en lång dag, har nyss ätit jätte god mat och sitter nu och håller på med franskan. senare blir det Revenge och matte!
 
 

Lykke Li

i know places we can go, babe.
 
det finns inga ord som kan beskriva min kärlek för lykkes texter! de är bara helt magiska och hennes röst, den är verkligen verkligen underbar. det var i 7an efter att jag sett new moon på bio (och totalt älskat den) som jag började bli intresserad av henne. av min kärlek för twilight fick jag reda på att en skvenskartist hade med en låt på soundtracket i new moon. awesome, tänkte jag! ända sen dess har min kärlek för denna otroliga artist växt.
 
efter det börja jag leta upp lykke lis musik på youtube. jag fick reda på att låten "possibility" var specialskriven till just new moon. så jag bestämde mig för att hålla ett föredrag om lykke på svenskan det året. följande år har jag skrivit en recension om henne (på svenskan igen).
men tillbaka till henne, jag älskar att hon älskar att vara udda och bara klä sig i svart.
 
finns det någon mer där ute som älskar lykke li lika mycket som jag?
 
 
 
 

Sweet music to my ears

 
 

Instagram

jag absolut älskar instagram! inte bara för att man kan lägga upp fina bilder som man själv tagit utan för att man även kan hämta mycket foto inspiration där. i alla fall så kan jag det! nu tycker jag ni ska följa mig på instagram, om ni inte redan gör det såklart!
 
> @onlyamanda_  <
 
 

Växa upp

för några år sen kunde jag inget annat än att lyssna på reklamradio. och måstet var rix fm. det fick inte vara något annat! jag dog av uttråkhet varje gång pappa satte på någon av sr-kanalerna i bilen. för mig var det som tomt eko med grå människor som bara står och pratar. inte min grej alls, jag skulle för alltid hålla mig till mitt älskade rix fm.
 
men så en dag slog jag på svt2 efter att alla skrivit om musikhjälpen på facebook och twitter. och wow! underbart var det. fanns absolut inget bättre, roligare och givande som det! jason, gina och kodjo. på grund av anledningarna att kodjo är så rolig trotsade jag lagen och slog över till p3. ända sen dess har jag lyssnat på p3. morgon, efter skolan, när jag pluggar, innan jag går och lägger mig - you name it! och jag som tyckte det var så "grått" och tråkigt!
 
jag tänker ganska ofta på det, hur man förändras och blir större. för några år sen var jag inte i den målgruppen, nu älskar jag att sitta och lyssna på verkligheten i p3. snacka om vilken förändring! men det är kul och det är bra. jag tycker det är kul att märka hur man växer.
 
 

Kort film på svenskt vis

DEN BLÅ MANNEN
- Crazy pictures
 
 
 

32 dagar kvar till jul

 
 

Regnet faller

Har inte bloggat sen förra veckan, då jag fyllde år. Jag hade en toppen födelesdag då jag bland annat fick en kamera väska, ny (och helt underbar) stereo, en klocka och lite mer. Hade en lång och tråkig dag i skolan den dagen men på kvällen firade vi mig med god mat. På fredagkvällen kom mina vänner över och vi käkade pizza och åt supergod och fin tårta som mamma gjort!
 
För övrigt är det inte mycket som händer i mitt liv. Skolan och livet rullar liksom på. Och snart är det dags för jul! Nu på kvällen piskar regnet mot mina fönster och jag hoppas att det snart ska falla snö istället. Enligt nyheterna ska det börja bli kallare framåt helgen och snöa på torsdag. Jag längtar!
 
 
 

F5 för upptaderad design

Se till att klicka på knappen F5 om du vill se min nya design upptadering här på bloggen!
 

Free

 

Idag är ingen vanlig dag

För idag är det nämligen min 16 födelsedag! Hurra till mig, haha. Imorse blev jag väckt av familjen med fin, fina presenter och tårta. Nu är jag i skolan och kommer vara här enda tills kl 16... Lång dag. Hoppas alla får en bra dag, som jag :)
 
 
 

One tulip

 

Måndag kväll

Sitter framför tv:n och väntar på måndagens tre avsnitt av 2 1/2 men. De är höjdpunkten på måndagskvällarna.
Idag var det en väldigt lung dag i skolan, på svenskan såg vi filmen Prinsessa. För att vara en svenska drama var den väldigt bra!
 
Imorgon är det egentligen dags för fysikprov numero två. Försöker ha de små positiva tankarna som jag haft lite då och då. Det blir inge råplugg ikväll inför imorgon. Känner att jag bara behöver ta det lungt. Därför kommer jag sitta bänkad här framför tv:N innan det är dags att gå till sängs.
 
Bilden är tagen och redigerad av mig
 

Ord

 
Bilden är tagen och redigerad av mig i Pixlr. Länka vid möjlig användning.
 
 

Ännu en helg är över

Snart så är det måndag igen och dagarna inför min födelesdag minskar.
 
Idag spenderade jag min dag i badhuset. Klubben hade sin egna tävling. Det gick väldigt bra för simmarna som jag tränar, men för min syrra gick det lite sådär. Förstår att han blev sur när hon stannade efter 25m frisim när hon skulle fortsätta och köra 50m! Menmen, sånt händer. Förutom att ha vart i badhuset har jag även pluggat fysik inför provet på tisdag. Börjar faktiskt kännas lite bättre, tack o lov!
 
 

Kul med Pixlr!

För ett tag sedan bad jag Madelene att skriva en guide om redigeringsprogram på datorn. Direkt efter jag frågat gjorde hon det men det är inte försän nu jag haft tid att testa det. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd och att det finns mycket att leka med! För att komma till hennes inlägg, klicka här.
 
 
 
 

All I've Ever Needed

Skådespelerskan Nikki Reed (aka Rosalie) och hennes man, sångaren, Paul McDonald skrev en låt tillsammans som är med på soundtracket till Breaking Dawn part 2. De har spelat in en låt tillsammans förut och jag tycker verkligen deras röster passar så bra ihop! Låten som är med på soundtracket heter All I've Ever Needed och eftersom jag inte har velat få några spoilers från filmen innan jag såg den så har jag inte lyssnat på låtarna osv. Men här kommer Nikkis och Pauls fina låt!
 
 
 
 
 
 

Mina hjältar

 
LA premiären
 
UK premiären
 
Presskonferens + premiär i Madrid
 
Premiären i Berlin
 
 

Oj vilken vecka!

 
Är nyss hemkommen från en 5 km lång promenad i skogen tillsammans med pappa. Sitter nu och kollar på Big Bang Theory och äte lussebullar. Är lite frusen, men det var skönt att komma ut! Vi hittade en del svamp och jag hade med mig kameran och fotade.
Denna vecka får både en tumme upp och ner. Fysiken har ihjäl mig! Vill verkligen inte läsa fysiken, men jag har inget val. I tvåan kan jag läsa biologi istället för den dumma fysiken! Har prov på tisdag...
 
Såg ju Breaking Dawn part 2 i tisdags natt/onsdags morgon. Den var helt mind blowing! När jag kom hem vid 02.00 vill jag inget hellre än berätta allt som hänt för mamma! Gick tyvärr inte så bra, så jag gick skriva ner alla mina känslor på Twitter istället! Har så många känslor runt denna film. Måste se den så snart så möjligt igen!
 
 
 
 
 
 

Dålig dag med bra avslut

Halloj vänner! Det är en väldit exalterad tjej som bloggar detta inlägg. Hjärtat bultar. Snart är der dags för mig att åka ner till bion och möta Anna A, där vi ska gå på Breaknight! Det betyder att vi först ska få se Breaking Dawn del 1 och sedan del 2 vid midnatt! Jag är redo (tror jag)... Känner på mig att tårarna kommer flöda, men känner även mig stolt över denna fantastiska värld som Stephenie Meyer har skapat. Jag står henne evigt tacksam. ♥
 
Nu vill jag se Bella kickin' some ass and Edward som pappa, Charlie som morfar. This is going to be a epic finale!
 
 
 

Rök

Farsdags firande

Idag så är det farsdag, vilket ger oss en anledning till att fika på mumsiga saker, och såklart, fira våra pappor! Av oss fick pappa en serie med 007-produkter, som shower gel och parfym.
 
Igår kväll bakade mamma och jag minitårtor! Länk till receptet här! De blev verkligen super goda och super fina! Vi hade hallongrädde och maräng som fyllning. De blev även i olika färger, rosa, blå, orange och lila. Minitårtorna blev dock lite större än vad vi tänkt. Meningen var att varje person skulle få en egen. Men eftersom de blev lite större så fick vi dela två och två på en tårta. Men det betyder att vi fick äta tårta imorse och nu på kvällen till Solsidan!
 
 
 
Fotat med pappas Pentax K-30
 

En låga brinna så klart

 

Who's more likely too..?

 
Världens bästa "intervju" (om man nu kan kalla de för det). Hela Twi-castet med MySpace. På tisdag natt, då smäller det. Bara 4 dagar kvar!
 
 

Black/White

 
[bild1]    [bild2]
 

Det visste du inte om mig...

Att jag är nämligen en person som samla på sockerpaket! Jag hållt på och samlat i 3-4 år tror jag. Det var min pappa som kom med idén när mina föräldrar tyckte jag slute samla på kapsyllock. Han samlade själv på sockerpaket när han var i min ålder och jag fick överta det lilla från hans samling. Idag har jag 273 sockerpaket! Målet just nu är 300. Men, det visste du väl inte om mig? ;)
 
 
Samlar ni på något speciellt?
 
 

Yes!

Nu är jag äntligen färdig med min nya design som jag har gjort helt av mig själv! Känner mig både stolt och nöjd över resultatet. Grunden är fortfarande den samma som November fixade åt mig, men nu har jag vidare utvecklat den själv på ett annat sätt. Men vad tycker nu ni läsare om mitt jobb? Rösta nedan!
 

Små ändringar

Sitter och håller på med min design till bloggen. Testar med lite små ändringar medan jag håller på att lära mig alla koder. Vilket inte är så lätt! Men små framsteg blir det i alla fall!
 
 

En fredag kväll

Halloj fredag. Var hemma från skolan idag, ont i halsen och hängig. Har mest sovit eller suttit i köket och kollat på tv. Väldigt tråkigt faktiskt. Vädret var så himmla fint ute idag, en klar, vit frost som höll hela dagen! Fotade lite från fönstret för att det var så vackert. Ikväll blir det tacos och fredagsgodis framför X-Factor! Någon mer än jag som kollar på det? Blev faktiskt förvånad över att jag skulle tycka det var bra...
 
Trevlig fredag, och trevlig helg!
 

Ulrik Munther; Luckiest Girl Cover

För alla er som gillar Ulrik Munther och Portkod 1321...
 

TED

Om filmen: Filmen berättar historien om John Bennett, en vuxen man som måste hantera sin älskade teddybjörn som blev levande till följd av en önskning när han var barn... och som vägrat lämna hans sida sedan dess. (källa)
 
Regissör: Seth MacFarlane
 
Skådespelare: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane (röst), Giovanni Ribisi m.fl.
 
Genre: Komedi
 
Speltid: 1 h 46 min
 
Åldersgräns (på bio): 11 år
 
Mina tankar: TED var mycket bättre än vad jag trott! Inte för att jag trodde dåligt om den innan, men i alla fall. Filmen var så full med humor att det inte var sant! Den var helt skjuk, allvarlig, små creepy och rolig. Ja, mer har jag helt enkelt inte att säga. Humor för den som gillar humor!
 
Betyg: 3 av 5
 

Bibliotekshäng

Onsdagen är här. Idag betyder det utvecklingssamta och alltså en day-offl. Jag hade mitt tidigt imorse då jag även var hos syo och prata lite om inriktningarna som vi kan välja i 2an. Efter det så mötte jag upp Ludvig vid bibblan och så satte vi oss och pluggade. Väl där träffade vi andra i klassen också. Senare drog vi och åt på Bistro innan vi köpte en XL chokladboll på Coffehouse by George. Nu sitter jag i skolan, närmare sagt i cafeterian och ska plugga Samhällskunskap med Oskar och Joahn. Presentation imorgon!
 
 

Skyfall

Om filmen: Bonds lojalitet mot M sätts på prov när M:s förflutna gör sig påmint och plågar henne. När MI6 utsätts för en attack måste agent 007 hitta och förgöra hotet, oavsett vad det kostar honom personligen (källa)
 
Skådespelare: Daniel Craig, Judi Dench, Naomie Harris, Javier Bardem, Ralph Fiennes, Ola Rapace m.fl.
 
Regissör: Sam Mendes
 
Genre: Action, Thriller
 
Speltid: 2 h 24 min
 
Åldersgräns (på bio): 11 år
 
Mina tankar: Om denna film har jag bara positiva tankar! Alla action scener var suveräna och handling bättre än bra. Men andra ord så älskade jag den! Den hade sina humorglimtar och allvarligare stunder. Men filmen blev, till min stora glädje, aldrig dålig. Det blir en stor tumme upp för regissören Sam Mendes. Jo, och så var ju Ola Rapace med i denna actionrulle. Tummen upp till honom också! Ola gjorde en bra roll som bondskurk.
 
Betyg: 5 av 5
 
 

We will stand tall

Söndag kväll

 
Imorgon startar skolan igen. Känner både bra och dåligt. Längtar tills nästa lov, men ska bli kul att träffa alla kompisar igen. Min helg spenderades som vanligt i badhuset med en massa simpass. Tjänade in lite extra pengar idag! Känns ju alltid bra, speciellt eftersom det snart är jul ;)
 
Sitter just nu och kollar på en massa intervjuer med Kristen, Rob och Taylor för Breaking Dawn del 2. Snart, snart. Längtar ihjäl mig!
 
 

November är här...

 
Då var min månad äntligen här. Denna månad innebär slutet av min älskade Twilight Saga. Som någon skrev på Twitter, jag kommer inte sakna Rob och Kristen utan Edward och Bella för dem kommer aldrig tillbaka igen. Passade precis in på mig, känner exakt samma sak. Men november blir bara inte sorligt, jag fyller ju nämligen år också! 16 bast. Längtar till att frossa i mammas goda tårta. Förra året fick jag faktisk en Breaking Dawn/Eclipse tårta... Vad får jag i år?
 
 

Dagarna som gått

Hejhoppsan folks!
Lovet närmar sig sitt slut och nu tänkte jag berätta vad jag har haft för mig de senaste dagarna. I måndags bakade ju som sagt med Lisa H, i tisdags träffade jag Anna från min gamla klass (känns konstigt att vi inte går i samma klass längre...). I onsdags började jag dagen med en HLR utbildning med simningen och senare på kvällen träffade jag Krille, Axel och Philip för att gå på bio och se filmen Ted! Den var hur rolig som helt och recension kommer. Men den tipsar jag till alla er där ute som vill se nått roligt på bio!
Annars har mamma, jag och Johanna bakat lussebullar och jag har börjat träna på Curves! Super nöjd.
 
Idag träffade jag Ludvig, Jesper, Lisa H och Malin för en fika på stan. Vi var på Bistro, ett nytt ställe i stan. Det var mysigt men jag blev besviken på deras Chai Latte som smakade glögg... Ikväll ska jag, mamma och pappa på bio då vi ska ses Skyfall, eftersom min syrra ska sova hos sin kompis.