C'est la vie

Hej där!
Testar att mobilblogga för omväxlingens skull, är alldeles för lat för att sätta på datorn. Så kan det vara ibland!
Just nu är jag hur trött som helst. Vi hade franskaprov hörförståelse imorse och det gick väl inte sådär jätte bra. Imorgon är det dags för ett skriftligtprov och jag hoppas att det kommer gå bra!
Annars har dagen varit toppen. Nu längtar jag efter att på se på gårdagens Grey's Anatomy avsnitt!

Vår känningar

Ni har väl märkt att det blivit ljusare på morgonen och ljust på eftermiddagen va? Det betyder bara en sak: våren är här! I några veckor nu har jag kunnat höra fåglarnas kvitter utomhus, men vädret har ju inte varit på toppen. Men nu så är solen här. Redan när jag gick upp 6:45 imorse sken solen och det var så härligt! Våren för mig betyder att man får börja ha Converse på sig, lättare kläder och man slipper tjoka tröjor i skolan! Och ju mer solen skiner desto ljusare blir håret i väntan på sommaren.
 
Vårcollage gjort av mig - bilder från WeHeartIt
 

Studiedag

Ni skulle bara gissa på hur bra det känns att vara hemma och sova i sin egen säng igen! Att ha vart ledig en vecka och fått åka skidor har vart toppen. Men, nu känner jag mig redo att komma tillbaka till skolan. Under lovet har jag mest försökt att ta det lugnt, åka skidor på dagarna och läsa på kvällarna. Jag sträck-läste ut boken Eld och den var helt fantastikt bra! Dessutom har jag jobbat ikapp i matten så jag ligger i fas tills när vi börjar imorgon.
 
Snart ska jag träffa Viktoria på bibblan och pluga franska inför provet som är på torsdag och fredag. Har som sagt bara pluggat matte underlovet... Ett E räcker i franskan för mig, men då måste jag nog se till att läsa på lite!
Hoppas alla ni har haft ett toppen lov! :)
 
Mamma har köpt nya röda tuplaner - nu kan våren få komma!
 

Location: Ramundberget

Här kommer lite bilder från sportlovs veckan i Ramundberget!
 
 
 
 

Sportlovet 2013

Lördag: Hela dagen spenderades i bilen upp till Bruksvallarna. Vi följde VM i Schladming på radion, och jag gjorde ett försök till att se Frida Hansdotters åk på SVT play vilket resulterades i att månadens surf tog slut.
 
Söndag: Första dagen i backen! Strul med pjäxorna men det ar skönt att stå på ett par skidor igen.
 
Måndag: Mera skidor.
 
Tisdag: Ännu mera skidor och sol!
 
Onsdag: Ännu soligare och äntligen kändes pjäxorna okej. After ski på Rudolf med en trubadur.
 
Torsdag: Här hände det grejer, spenderade hela förmiddagen på vårdcentralen i Funäsdalen pga av en vagel och resulterade i ett svullet öga. Efter lunch fick jag min medicin och begav mig ut i backen. På kvällen åkte jag längd med pappa och sedan blev det kvällsåk med pappa och Lars i slalombacken! Var lagom trött efter den kvällen...
 
Fredag: Sista dagen i backen! Syrran tävlade i en skidtävling. Planen var att denna dag att pappa och jag skulle pjöla oss igenom alla svarta backar i Ramundberget. Planen gick inte som planerat med dagen avslutades riktigt bra med After Ski i Rudolf med livebandet Segertåget (aka André Mhyrers band).
 
Lördag: I bilen igen, hem till Eskilstuna. Vi stannade till i Mora och kollade på några av pappas jobbkompisar som tog sig i mål på tjejvasan!
 
Första åket, jag på en solig topp, passade även på att sträck-läsa boken Eld!
 

Ego

Om filmen: Sebastian lever ett lyxliv på Östermalm med dyra märkes kläder och design klockor, fester och one-night stands. Högsta drömmen är att bli en signad artist och när drömmen är på väg att gå i uppfyllelse råkar Sebastian ut för en olycka som gör att han blir blind. Som hjälp kommer Mia, en snälla, vänlig och rolig tjej för att ta hand om Sebastian och en speciell vänskap växer fram emellan dem. Men när Sebastian erbjuds en operation som ska ge honom sin syn tillbaka förändras allt.
 
Regissör: Lisa James Larsson
 
Skådespelare: Martin Wallström, Mylaine Hedreul, Emil Johnsen, Sissela Kyle m.fl.
 
Genre: Drama, romantik, komedi
 
Speltid: 1 h 45 min
 
Åldersgräns: 7 år
 
Mina tankar: Bästa svenska filmen jag sett! Och jag som ändå brukar tycka att svensk film inte är så bra. Men den bara fortsätter att växa och växa. Jag har en känsla av att Ego kommer att vinna en del priser på Guldbagge galan 2013 - så hoppas jag i alla fall! Men tills dess är det ett tag kvar men jag råder alla er som läser detta att ta tillfället i akt och gå och se denna film på bio. Den hade allt jag önskade, och precis innan filmen startade sa jag till mig själv att inte ha för höga förväntningar. Men det behövdes inte. Överallt mitt i den sorgsna klämde de in lite galen humor och sedan i den ännu med sorgsna lite kärlek. Filmen överträffade helt sig själv! Skådespelarna var toppen, men en stor stjärna förtjänar regissören Lisa James Larsson!
 
Betyg: 5 av 5
 
 

På min mixlista

Jag hade tänkt att börja lägga upp lite bra låtar från min Spotify lista "Den perfekta mixen". Namnet på spellistan säger ju helt enkelt allt! Jag håller mig hela tiden vid 30 låtar som resulteras i en timmes bra musik. Den senaste låten som lades till på listan var Can't hold us med Macklemore & Ryan Lewis, lyssna och njut! Här bevisas det att Macklemore & Ryan Lewis kan göra bättre musik än låten Thrift Shop ;)
 
 

Biotajm - bra start på lovet

Halloj alla glada!
Är så lycklig över att vi äntligen fått lov. Så länge som jag väntat över att få ha lite ledigt och speciellt: åka skidor! Imorgon bär det av mot fjällen och då ska de nya skidkläderna och hjälmen testas för första gången. 2013 års resa går till Bruksvallarna men vi kommer för mesta dels åka i Ramundberget - mitt favorit ställe i hela världen!
 
Skol veckan har flytit på helt okej, en del att göra och en del att tänka på. Sen har det ju även vart fettisdagen (semlor!!) och alla hjärtans dag (=mammas födelsedag). Nu på kvällen var jag, Malin och Lisa på bio och så Ego.  Åh gud vad den var bra!
Nu ska jag packa och hoppa i sängs, godnatt och hej!
 
På bio, skridskor på idrotten, syrran antagen till musikklass på Djurgårn', tog det lungt och lyssnade på radio
 

14 februari

 
Hoppas alla får en toppen alla hjärtans dag med mycket kärlek! Och grattis till min älskade mamma som fyller år idag ♥
 

Theme: Red

 
[bildkälla]

No. 1

Här sitter jag en trött, hungrig tonnåring med träningsvärk efter helgen simtränarutbildning. Måndags kväll är det igen och efter kvällens pluggande är det TV-serien Nashville som gäller. Tycker den är fantastiskt bra och underhållande! Gillar countrymusiken de spelar.
Idag fick även min lilla syster hem ett brev om att hon blivit antagen till stadens musikklass, med andra ord: min gamla skola! Är så glad för hennes skull och super stolt!
 
Här kommer låten "Make Me No 1" med Felicia Olsson som tävlade i den andra deltävligen i Melodifestivalen i lördags. Med en sådan röst är jag besviken att hon inte gick till final, så som jag röstade! Men tyvärr ville Sverige inte samma sak som jag...
 
 
 

Today

 
[bildkälla]
 

Wise words

 

Thank God it's Saturday

 
Jag startade min dag med att gå upp 7.15 för att komma iväg till min simlärarutbildning. Trött var jag men jag lyckades ändå koncentrera mig på vad de hade och säga. Har haft en riktigt kul dag faktiskt! Nu på kvällen var jag i badhuset för att ha min grupp. Mer än så har jag inte gjort idag. Nu planeras att ta fram glassen och bänka mig framför deltävling 2 av Melodifestivalen!
 

Fredagens låt

Thrift Shop
Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz
 
 

Idag, torsdag 7/2

Det har varit en händelserik vecka och imorgon är det äntligen fredag! I skolan idag började Lisa och jag kolla på filmen The Perks of Being a Wallflower, vi har bara hunnit en halvtimme in i filmen, men oj vad den är bra! Vill defenitivt läsa boken. På samhällskunskapen hamna vi idag i lite roliga debatter om feminism och normer. Kul att höra vad en klass full med killar har att säga om det! Dessutom började vi kolla på en gammal, rolig, fransk film på franska lektionen. Roligt att göra något annat än att bara jobba i boken!
 
I helgen ska jag förutom stalka Melodifestivalen, gå på en simtränar utbildning för första gången, det ska bli kul! Jag vill även säga till er att rösta på Melodifestivals-debutanten Felicia Olsson som kommer från Eskilstuna och går på samma skola som mig. Hon sjöng vid julavslutningen och hennes röst är otroligt bra. Så kom ihåg att rösta på Felicia!
 

Fotoinspiration à la Tumblr

 
Min favorit Tumblr (en tjej som postar/rebloggar jätte fina bilder) hittar du här.
 

Irriterad

 
Det har nästan gått en månad sen jag köpte min iPhone 4S och ni kan inte ana hur mycket problem jag har haft med den! Så gör er beredda för här kommer ett riktigt klago-inlägg! Från början fungerade inte mitt sim-kort vilken resulterades i en timmes väntan på Telia. Därefter insåg jag att autofokus på kameran fungerade inte och alla bilder blev suddiga (en anledning varför jag ville ha en iPhone var pga av kameran). Jag fick då byta min telefon men vad jag skulle inse idag när Siri inte fungerade eller i huvudtaget fanns på telefonen insåg jag att i bytet fick jag en 4 ochinte 4S som jag egentligen betalat för.
Är så trött och irriterad på detta! Men det positiva är att jag någon gång nästa vecka kommer få en ny telefon (för andra gången!)
 
[bildkälla]
 

Easy fooled by love

Det är såhär att jag älskar att skriva, och för någon vecka sedan kom jag på den perfekta idéen till en historia som jag tänkte lägga upp på sidan Wattpad - där jag tidigare lagt upp historier jag skrivit.
 
Historian jag kommit på heter "Easy fooled by love" och ligger nu uppe på Wattpad. Just nu är jag inne på kapitel 4! Skriver gör jag på engelska och jag hoppas ni ska vilja läsa och följa den! Länk.
 
 

Måndag 4/2

Kan inte säga att jag lyckades få en speciellt bra start på min dag, jag masade mig upp ur sängen vid 8, åt frukost och skulle sett på de nya Vampire Diaries avsnitten på youtube, men tjejen, vars kanal jag alltid kollar, på hade inte laddat upp dem... Kollade istället på ett avsnitt av Heart of Dixie och insåg att jag skulle missa bussen.
Det fick bli att till skolan. Men med musik i lurarna blev det ganska bra!
 
Dagen har gått på ganska snabbt som måndagar gör. På tekniken hade vi information om vårt inriktningsval som vi ska göra nu inför 2an. Jag är ganska säker på att jag ska väja Deisgn och Produktutveckling då det känns som något som passar mig. På svenskan fick i besök av en polis då vi jobbar med temat "Brott & Straff". Han som prata var väldigt duktig och gjorde det roligt också.
 
Bjuder på en gammal bild som jag tog i höstas
 
 

Favoritlåten just nu

Let her go
Passenger
 
 
 
 

Söndag 3/2

Det är snart dags att hoppa i säng och läsa en bok, men innan dess tänkte jag berätta liten om min dag!
Imorse tog jag en lång sovmorgon och gick upp vid 11 då jag satte mig och kollade på Vinterstudion/längd skidor samtidigt som jag åt min frukost. Det är standarden på helgmornarna. Sedan åkte jag ner till badhuset då det var tävlingsdag, men från gruppen jag är med i var det 4 simmare där och jag kunde åka hem och plugga fysik, som jag för övrigt gjort hela helgen.
 
Idag överraskade jag, Krille och Philip Axel för att fira hans födelsedag (som var för nästan 2 månader sedan). Vi hade bakat muffins, köpt pizza och tryckt en egen tröja med texten "jag har inte otur när jag tänker - jag är bara dum". Vi överraskade honom ganska rejält då vi smög upp på hans rum, öppnade dörren och Krille skrek "Surprise!" och sköt glitter konfetti över hela rummet. Vi käkade vår pizza, kollade på Natt på Museet 2 och spelade Xbox. Med andra ord så blev det en ganska bra kväll och lyckad överraskningsfest!
 
Drömmer mig bort till L.A och sanningen om att jag ska dit i sommar!
 

Far-dotter helg

Ännu en vecka har gått och jag har varken haft ork eller tid att blogga. Men nu känner jag mig för att ta mig lite tid till bloggen, vilket syns eftersom jag har gjort en ny design som jag är nöjd med! Den ska få stanna uppe ett tag.
 
Det är lördagen den 2/3 vilket betyder att Melodifestivalen 2013 drar igång ikväll! Ser mycket fram emot det då det gick så fantastiskt bra för Sverige i Eurovision förra året! Ikväll ska jag sitta framför TVn med pappa och kolla alla roliga kommentarer om artisterna på Twitter. Mamma och Johanna är hos mormor och morfar i Kalmar under helgen så pappa och jag har en far och dotter helg (som inkluderar mycket fysik plugg). Igår kväll åt vi pizza och såg filmen The Tourist, som jag tyckte var riktigt bra! Angelina Jolie och Johnny Depp är väl aldrig fel?
 
Lördagens mumsiga frukost och Krilles mosters katt Gandalf!