Cupcakes frossa!

 
Som jag tidigare berättat bestämde jag mig för att göra cupcakes i fredags. Jag gjorde två olika sorter, en med hallon frosting och sedan chokladcupcakes med chokladfrosting. Och jag säger bara att chokladcupcakes får bäst betyg!
 
Jag testade ett nytt muffins recept som jag hittade på Mariasbakglädje, en bakblogg jag ofta besöker!
Så här ser receptet ut:
5 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
 
2 ägg
½ dl olja
1 dl mjölk
1½-2 dl naturell yoghurt
+ 2 msk kakao för chokladmuffins!
 
Frosting med philadelphiaost är inget jag föredrar att göra så min frosting består utav florsocker och rumstempurerat smörsom jag lätt vispar ihop. Sedan har jag i smältchoklad för chockladfrostingen!
 
 
 
 
 

På bio

Under de kommande månaderna kommer det ut en hel del bra filmer på bio som jag vill se. Det finns även en del filmer som går just nu som jag vill se, som bland annat Les Misérables. Antar att jag kommer vara hyfsat pank om jag ska se alla dessa filmer...
 
1. "Du gör mig galen!" (svensk titel) med Jennifer Lawrence och Bradley Cooper
 
 
2. "Pitch Perfect" med Anna Kendrick, Brittany Snow och Rebel Wilson
 
 
3. "Ego" med Martin Wallström och Mylaine Hedreul
 
 
 
 

Söndag 27/1

Godmorgon! Har aldrig vaknat likna tidigt en söndag som jag gjorde idag, redan vid kl 8! Då gick jag upp och åt frukost och kände mig hysat pigg. Nu hänner jag mig redan trött igen. Men det finns en del att göra, som att plugga fysik.
 
De senaste dagarna har varit ganska bra må jag säga. I fredags hämtade jag ut min iPhone 4S och köpte ett paket med skal på rea för bra pris. I fredags fick jag även en kick och bakade cupcakes när jag kom hem från skolan. Testade ett nytt recept på muffins från Mariasbakglädje med hallon-frosting. Frostingen såg från början bra ut, men när de väl skulle ätas såg den lite sådär ut. Gott smakade det i alla fall!
 
Drömmen är att någon dag kunna baka sådana här cupcakes!
 
 

Torsdag 24/1

Gör inte mycket just nu, förutom att skypa med min lilla syster som sitter ute i TV-rummet, vi har ganska kul faktiskt!
Funderar på att göra lite matte eftersom jag släpade med boken hem. Vi började med den nya kursen igår och jag ligger redan efter med några tal...
Torsdag = lång dag i skolan med massor av lektionen.
 
Såhär fina är vi när vi skypar!
 

23:00

Hej där, här sitter jag, en övertrött tonnåring som har för mycket energi att kunna sova!
Eller kanske jo, nu när jag känner efter är huvudet tungt som bly och ögonen vill hela tiden slockna. Inte så konstigt eftersom vi hade nationellaproven för matte 1C idag. Och med dem proven avslutades nu kursen (efter ett halvår som jag trodde skulle ta evigheter) och innom någon dag drar matte 2C kursen igång.
 
Efter provet drog vi iväg några stycken och fikade på Smak. Därefter begav jag mig hemmåt, helt tom i skallen. Jag visste knappt vilken dag det var! Tänk vad för mycket matte kan göra mot en...
Under eftermiddagen/kvällen ägnade jag min tid åt att spela Sims. Skolarbetet får vänta en dag!
 
Trötta tonnåringar på café Smak...
 

Sushi kväll

Denna måndagen blev en sushi kväll då mamma och Johanna ställde sig och gjorde egen sushi. Det luktade super gott i hela köket och det smakade destobättre! Att göra egen sushi är superlätt och kul dessutom.
 

Like birds we fly sky high

/Bildkälla/
 

Lördag 19/1

Andra veckan i skolan 2013 är över, och jag vet inte om den var stressig eller inte. Nästa vecka på tisdag (!!) är det ju dags för nationellaproven för Ma1C, lite nervös! Men det kommer nog gå vägen. Vi hade muntliga matteprovet i måndags och på det fick jag ett B! Fast engenlitgen kan man ju inte säga att det räknas eftersom vi får ett samlat betyg i slutändan.
 
Vad har jag gjort än så länge denna lördag? Jo från början var det tänkt att jag skulle följt med min pappa och lilla syster till hennes skola som hade öppethus. Det blev inte så, men när de kom hem sa dem att det var öppethus på min gamla skola och min lilla syster vill dit och kolla. Självklart var jag tvungen att följa med. Där träffade jag några kompisar och en del gamla lärare.
 
Nu ska jag plugga lite matte, äta våfflor (mums!) och sedan åka till badhuset i eftermiddag då simgrupperna startar igen!
 
 
/Våffel gädje från WeHeartIt/
 

V I N T E R

 
Bilderna till mina fotoinspirerade blogginlägg hittar ni från min favorit Tumblr.
 

En låt som gör mig glad

King of the world
First Aid Kit
 
 
 

Daglig dos av foto inspiration

Medan snön faller igen

Sitter just nu hemma och kollar på reprisen av Idrottsgalan 2013. Hann knappt komma till skolan innan jag kände mig matt och beslöt mig att åka hem. Vill inte bli sjuk nu, inte när nationella närmar sig med stormsteg. På tal om nationella så hade vi den muntliga delen igår, jag hade en bra känsla efteråt vilket kändes skönt.
 
Ute faller det snö som regn, massor, massor, massor. Jag älskar snö och kolla på när det faller, men inte att behöva vandra omkring i medan de faller ner. Har haft det skönt och vilat sedan jag kommit hem. Dessutom har jag läst ut boken Ingen Sommar Utan Dig av Jenny Han.
Nu ska jag äta lite jordnötssmör som är perfekt när man är sjuk! 
 
 

Helg

Vaknade upp för nu en timme sedan, här ätit en go frukost och kollat på storslalom. Det är något jag älskar med vintern att på helgerna kunna sitta och ta det lung och kolla på skidor! Får en sådan längtan till att åka ner för en backe. Sportlovet, kom nu!
 
Igår kväll var vi några stycken hemma hos Agnes och friade hennes 15 födelesdag! Lisa och jag hade haft lite problem med att komma på vad vi skulle ge, och för varje present som hon öppnade hade vi stått och kollat/tänkt på dem sakerna (precis alla). Lite creepy, men som tur va köpte vi inte något som någon annan köpt! Vi kollade även på Rock of Ages som jag längtat efter att se så länge!
 
 
/Instagram bilder från de senaste veckorna/
 
 

Blue

/Bilder från WeHeartIt/
 

Torsdag 10/1

Nu har nätsna hela den först skolveckan gått efter lovet, och ni kan inte ana hur trött jag vart efter varje dag! Ser fram emot helgen. Även fast det är en del mattepluggande som ska göras, ser jag ändå fram emot att få chansen att pusta ut lite!
 
Tordagar är inte min favorit dag må jag säga. Börjar 8.30 och slutar vid 16, trött är man när man kommer hem! Och idag efter skolan gick Lisa och jag en sväng på stan och letade present till vår kompis Agnes som vi ska hem till imorn och fira hennes födelsedag. På lördag ska vi tjejer hem till Mimmi och fira att hon också fyllt år!
 
 
 

Let me kiss you

Kiss you
One Direction
 
Egentligen är jag inget super fan av 1D och men vissa låtar av dem är faktiskt ganska bra. Snygga är dem ju (framför allt Naill, om du frågar mig) och sjunga kan dem ju också! Jag gillar verkligen den här musikvideon till 'Kiss You', den är ganska humoristisk och glädje fylld. Dessutom sätter sig låten lätt i hjärnan och jag har gått runt och nynnat hela dagen.
 
P.S sätt på HD-kvalité på videon innan du kollar!
 
 

Cold

 
/Fotat med Petax K-30/
 

Vitt som snö

 
/Fotat med Pentax K-30/
 

Min nyårsafton

INNAN TOLVSLAGET
 
Ser ni vad som händer i bakgrunden?
Inte en sådär jätte kul bild, men jag gillar hur fyrvärkeriet ser ut som små rosa hjärtan!
 
EFTER TOLVSLAGET
 
 

Life goes on

Halloj! Då var det söndag och om ett x antal timmar ska man upp igen och sätta sig bakom skolbänken. Det kan bli lite tufft eftersom jag praktiskt taget nästan vänt på dygnet under lovet men jag hoppas att det ska funka bra i alla fall.
 
Nu hade jag kort tänkt att berätta vad jag haft för mig för kul den sista veckan på lovet! På nyårsafton innan klockan slog 00:00 träffade jag Malin och Lisa för en fika på Smak. Tolvslaget och det nya året firade vi in på gräsmattan hemma på tomten tillsammans med min moster och hennes man. Det gick några dagar, jag blev frisk, och jag pluggade till och med lite matte och engelska. Igår, lördag, var vi på besök hemma hos familjen Nyström i Kumla där vi åt mycket gott!
 
Nu på eftermiddagen kom Liza, Anna och Malin hem till mig för att se på film, dricka lite te och toast! Vi kollade på Bridesmaids, som jag redan sett, och den var lika bra som vanligt!
Idag har även mamma bokat sportlovets skidresa som går till mitt älskade Ramundberget! Där ska den nya hjälmen, jackan + underställen invigas!
 
 

My new addiction

Glee Cast - Everybody Talks
Orginal: Neon Trees