Nick and Norah's infinite playlist

/bildkälla/
 
Om filmen: Filmen (som är baserad på boken Nick och Norah's oändliga låtlista) handlar om Nick och Norah som bor i den aldrig sovande staden - New York. De träffas på en konsert och Norah hamnar i en situation där hon absolut behöver en pojkvän. Hon går fram till en kille som nyss uppträtt med sitt band (där alla förutom han är gay) och ber honom vara hennes pojkvän i fem minuter och sätter handen runt hans nacke och kysser honom. Kvällen fortsätter och Nick och Norah lämnar inte varandras sidor. Många galna händer då alla är på jakt efter bandet Where's Fluffy som ska ha en hemlig spelning någonstans.
 
Regissör: Peter Sollet
 
Skådespelare: Michael Cera, Kat Dennings, Alexis Dziena m.fl.
 
Genre: komedi, drama, romantik
 
Jag tycker: Det är flera år sedan jag läste boken och av en slump dök den upp på första sidan på Swefilmer! Jag kommer ihåg bokens handling till en viss del, men mindes att ja gillade den väldigt mycket. Filmen var också otrolig bra! Kat Dennings i rollen som Norah gör hela filmen, hon är helt klart bäst! Denna film var super mysig och en sån där film man kan se
 
Betyg: 5 av 5!
 
TRAILER HÄR!

May the odds be ever in your favor

 
Längtar så mycket tills premiären av Catching Fire! I fredags hämtade Malin, Lisa och jag våra biljetter till Hunger Games kvällen då biografen först visar Hungerspelen och midnattspremiären av Fatta Eld! Det kommer bli en Epic kväll! En sak jag dock inte kan förstå är varför filmen fått 11 års gräns. Om man ser trailern tycker jag den verkar ganska läskig!
 
 
 

I will be here

Har haft en bra dag idag! Har tagit det lugnt hemma. Fångat in Tindra 8 gånger under två dagar då hon hela tiden kommer på sätt att rymma ur buren vi flyttat in i källaren. Helt otrolig den lilla krabaten är! Idag har jag även varit på make up-träff på Body Shop med mina tjejer. Super kul och jätte trevligt!
 
Sitter just nu och kollar på cancergalan Tillsammans mot Cancer i sjuan. Kolla du med och stöd cancerforskningen!
 
I will be here - Edvin Berg
 

Slappa, chilla, ta det lungt

God morgon! Klockan är strax 12 och jag steg precis upp. Har sovit i 11 timmar räknade jag ut... Så skönt! Och äntligen är det HÖSTLOV! Det betyder ledighet, men även en del plugg (tyvärr). Idag händer inget speciellt förutom att jag ska ner till simhallen och jobba.
 
Igår kväll var Ludvig och jag på en Beatles konsert i Konserthallen på Stålforsskolan. Var ju på en Beatles konsert i onsdags också, men denna var lite annorlunda. Just nu firar man att det var 50 år sedan Beatles var i Eskilstuna och hade konsert. Fatta, Beatles var här, i den här lilla staden! Ganska coolt.
 
Nu ska jag äta frukost, eller kanske lunch...
 

Tankar

 
Jag tror videon säger det mesta, så jag låter den tala för sig själv. Hanna, är en gammal kompis till mig och detta berör mig ganska mycket att Laila gett Edvin så mycket cred för sin otroliga röst! Jag kände inte Edvin själv, men jag har kompisar som gjorde det. Edvin har en så fantastisk röst och jag önskar att jag kunde få se honom uppträda på scen.
 

Stressig onsdag

Hallå där! Sitter framför datorn och kollar på New Girl och äter semeltårta! Har bestämt mig för att kolla på New Girl från början, har sett några enstaka avsnitt då och då och jag tycker det är riktigt roligt! Jess är en helt otrolig karaktär som jag är helt kär i!
 
Idag hade vi del nr 2 på hållbart samhällsbyggande provet (längsta namnet på en kurs) och jag satt och skrev i två timmar! Jag var lagom slut efter det men ändå satt jag, Jame och Lisa kvar och pluggande inför morgondagens miljö och energikunskaps prov! Det är mycket nu innan lovet. Läxa hi, prov dit. Jag säger bara en sak: det ska bli skönt med lov!
 
Ikväll ska jag iväg på konsert med Mathilde på Stålforsskolan, det ska bli kul! Nej, semeltårta och New Girl here I come!
 
 
 
 

1 månad kvar tills min födelsedag

Idag inleddes skolan med ett prov i hållbart samhällsbyggande, det gick ganska bra. Provet vi hade idag var på E-delen och imorgon ska vi ha "fortsättning" på provet, alltså C- och A-frågorna. Jag hoppas det ska gå bra! På torsdag har vi prov i miljö och energikunskapen. Jag vet inte riktigt hur jag ska plugga inför det provet, jag sitter mest och funderar på vad jag lärt mig...
 
Annars så hade vi möte om utbytesprojektet med Italien! Jag är så peppad och ser så mycket fram emot det! Vi ska sälja något för att få in pengar för att kunna göra utflykter medan vi är där till bl.a. Venedig och Ravenna. Italienarna kommer till oss v. 6 (februari) och vi ska åka till dem v. 15 (april). Nu ska jag fortsätta läsa vidare och lyssna på Glee låtar!
 
 
 
 
 

Decemberkänslor

Åh, jag längtar så tills det ligger ett vitt puder täcke med snö över marken och dagarna fram tills julafton börjas räkna ner. Jag längtars tills första advent, peppakakor, glögg och lussebullar. Att lyssna på jullåtar i lurarna när man åker hem efter skolan och att pulsa genom snön. Jag vill ha vinter. December.
 
Mina favorit jullåtar framförda av Glee:
All I want for christmas is you
Santa Baby
We need a little christmas
Santa Claus is coming to Town
Christmas wrapping
 

Here comes the sun

 

Nu är det officiellt att säsong sex kommer bli Glees sista säsong. När Ryan Murphy besökte Paley Center på onsdagskvällen, berättade han om sina planer för sista säsongen.

”Sista året av showen, som blir nästa år, skulle handla om Rachel och Finns historia. Jag visste alltid hur det skulle sluta, jag visste precis allra sista scenen skulle vara – Finn skulle vara med i den. Rachel skulle säga allra sista repliken till honom. När en tragedi händer måste man pausa och tänka om hur man ska göra, så vi gör det just nu.”

Läste nyss detta på glee.se och blev så himla ledsen, inte direkt för att den sjätte säsongen kommer bli den sista av Glee utan att Ryan Murphy hade en plan för Rachel och Finn ända in i slutet. Vi kommer aldrig få se det slutet. Åh Cory <3

 

SörmlandsGalan 2013

Hej! Jag hade verkligen en super trevlig kväll igår på SörmlandsGalan, men tyvärr så blev det inget pris för mig och Annika. Det gör inte så mycket för att simhoppet har fått så mycket uppmärksamhet i och med vår nominering! Trots tekniska problem på galan var den jätte bra och speciellt kvällens två konfrencierer: André Pops och Åsa Llinares-Norlin. Maten var toppen, speciellt den super goda efterrätten med pannacotta och jordgubbar, MUMS! Galan bjöd på stå upp-komedi av  Erik Löfmarck och uppträdanden av olika slag. Det var extra roligt att få gå med både mamma och pappa på galan. Efteråt träffade vi Pops och tog lite bilder med honom! Sen gick mamma, pappa och jag hela vägen genom stan och hem på kvällen i kylan. Jag somnade på direkten när jag kom hem, lagom trött efter dagens alla roligheter!
 
Efter dagen i simhallen igår med de synskadade barnen hade jag knappt någon röst kvar när de var dags för galan. Och idag kan jag säga att jag inte har någon röst alls kvar! Trodde det skulle bli bättre om jag fick sova, men tyvärr hade jag fel. Med ingen röst går jag tyst runt i huset och plockar med lite små saker. Hoppas jag har någon röst tills imorgon!
 
 Livemusik av Staffan Hellstrand inledde galan
Uppträdande på bom av EGF-gymnasterna
Alla de nominerade och pristagarna på scenen
 Jättefin suddig bild, men här är Popsan och jag!
 

En spännande dag

Idag har jag fått vara med om något helt otroligt! Jag har nämligen lärt ut till simhopp till synskadade/blinda barn och ungdomar. Och det har varit fantastiskt roligt! Jag var så nervös imorse, jag har ju aldrig gjort något liknande men barnen var så lätta att prata med och tack vare dem blev det hur roligt som helst! Det låter lite cheesy, men jag kommer alltid bära med mig denna otroliga upplevelse!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen göra mig i ordning inför SörmlandsGalan som det strax är dags för! Det ska bli så kul, tänkt om Annika och jag vinner? Foton kommer imorgon!




Höstens favorit serier

Hösten betyder ju faktiskt inte bara regn och rusk utan även seriestart på de bästa serierna! Jag och min familj följer ganska många serier tillsammans, som t.ex. Nashville, Revenge, The Big Bang Theory och Grey's Anatomy.
 
Nu i höst har även jag och pappa börjat följa två serier tillsammans, Agents of S.H.I.E.L.D's och Under the Dome! Två super spännande serier som ibland är lite läskiga (speciellt den sistnämnda). Annars kollar vi på Grey's Anatomy som är inne på sin 10e säsong och jag kollar själv på Glee som är inne på säsong 5. Jag följer även The Vampire Diaries som också är inne på sin femte säsong och jag har även tänkt att börja följa spin-off serien The Originals.  Jag längtar dock till efter nyår då jag läste att Revenge ska börja igen! Åh jag älskar verkligen TV-serier! Haha, nu kan jag ju låta som världens soffpotatis, men for your information: I'M NOT!
 
 

Hemma och sjuka

Som vanligt när jag är sjuk är Johanna oftast hemma och sjuk samtidigt, precis som idag. Medan hon ligger i min säng och gör sina läxor pluggar jag inför de två kommande proven nästa vecka. Min hals värker som bara den, tror jag aldrig känt en sådan smärta förut! Att tugga och svälja är nästan omöjligt och när man då ska få i sig mat så man orkar göra något, tja jag kan väl säga att det blir en ond cirkel. Tror jag snart ska krypa till sängs igen och sova lite.
 
Vad tycker ni om de uppdateringar jag gjort på min design? Jag är så sjukt nöjd med det jag lyckats åstadkomma, dvs de ikoner som finns i sidmenyn på bloggen så man kan komma till min Instagram, Twitter och Tumblr bland annat. Kommentera gärna och säg vad ni tycker!
 

Följ mig på bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin
 

Med musik i lurarna löser sig allt

 
 
 
 
 

Wake me up when it's all over

Detta har INTE varit min bästa dag. Efter att jag stressat till bussen och väl kommit fram till skolan så kommer jag på att jag glömt mina nycklar! Jag klarade mig de första två lektionerna och bestämde mig för att åka hem och hämta dem under lunchen. Som tur är (eller kanske inte) var Johanna hemma för att hon är sjuk. När jag kommit tillbaka till skolan känner jag mig inte alls bra, halsen värker mera och jag känner mig hängig och trött. Så efter CAD lektionen bestämmer jag mig för att åka hem.
 
Jag vill inte bli sjuk. Jag har inte tid att bli sjuk , vill inte vara sjuk när SörmlandsGalan är på lördag! Finns ju inget jag direkt kan göra åt det förutom att vila mycket, så det är precis vad jag ska göra! Tänker sova en liten stund för att se om jag orkar göra något vettigt.
 

Peppande ord

 
 

Happy news

För någon vecka sedan berättade vår mentor för oss att vår skola ska göra ett utbyte med en annan skola i Italien! Alla tekniktvåor fick söka, men endast 20 stycken skulle få platsen att följa med. Idag fick vi reda på att det endast är 15 stycken från alla teknikklasser som sköt, vilket betyder att våra platser till Italien är säkrade! Vi blev så glada när vi fick höra detta idag.
 
Jag hoppas allt går hela vägen. I sån fall kommer italienarna till oss i februari och vi åker till dem någon gång i vår! Jag var lite orolig för att vi skulle åka till dem i trean, då jag (förhoppningsvis!!) är i USA! Detta gjorde helt klart min dag :)
 

14/10 2013

Hej! Det var ett litet tag sedan jag skrev ett riktigt inlägg, har haft så fullt upp på senaste tiden!
 
I fredags hade vi vårt fysikprov och jag kan inte avgöra om det gick bra eller dåligt. Räknade poängen och om jag har rätt på de uppgifter jag tror jag har rätt på kanske jag lyckats skramla ihop till ett E. Annars blir det förmodligen precis under och jag får ett F. Jaja, vi får väl bara vänta och se på resultatet sen.
 
I lördags var vi iväg på simhoppstävling i Södertälje med hopparna och det gick riktigt bra! Alla var lite små pirriga och nervösa men alla var så himla duktigta. Jag är en stolt tränare! Hem till Eskilstuna tog vi 2 brons och 1 guld! Riktigt roligt! På kvällen käkade pappa och jag pizza och kollade på filmen SALT som vi så länge velat se! Mamma och Johanna var nämligen iväg på simtävling.
 
På söndagen var jag i simhallen och jobbade och när jag kom hem  pluggade jag lite. Inte så mycket mer hände. Jag hade en ganska lugn helg vilket var skönt. Nu ska jag göra lite matte och ta en låååång och varm dusch!
 
 

Höst del 2


Fotat med Lisas Canon EOS 600D. Bilderna är tagna av henne och mig.
 

Höst del 1

 
Från min höstfotografering med  Lisa, en del av bilderna är tagna av henne och en del av mig. Fotat med hennes Canon EOS 600D.
 
 

Miley: The Movement

Jag har fått värsta "Go Miley!" andan, haha. Enda sedan Miley klippte håret och förändrades helt (sett från medias håll) har jag dömt henne ganska hårt. Idag fastade jag framför tv:n och MTV där de visade serien om Miley Miley: The Movement och jag måste säga att den var grymt bra! Man fick verkligen följa henne och inte någon version av Miley som media målat upp. 
 
Det är ju fortfarande samma Miley som finns där inne, Nashiville tjejen med country rösten, med den totalt as coola rösten! Sanningen är att Miley är asgrym och har en helt otrolig röst! Ska man dömas hårt bara för att man växer upp? Jag står helt på Mileys sida nu. Just so you know.
 
Se Miley: The Movement här och rösta på henne för MTV EMA här!
 

Nionde oktober

Sitter i mina myspys kläder och repeterar fysik inför provet på fredag samt dricker hemmagjord varm choklad! Jag har lite smått panik inför fysikprovet då det är på 4 kapitel. Men det blir ju inte bättre sen när det är kursprov på 11 kapitel! Bara att stå i och försöka överleva. Sen slipper jag fysiken!
 
Idag var en helt okej dag i skolan. Var trött som attan med kämpade på ändå! På lunchen var vi nere på stan och jag passade på att kolla efter skor till min klänning jag köpt inför SörmlandsGalan!
 
Nu ska jag fortsätta sammanfatta kapitlen i fysiken, äta och sen kolla på efterlängtade Grey's Anatomy!
 
 
 

Tonight

JAAA! Idag är det äntligen dags! Idag börjar den 10:e säsongen av Grey's Anatomy och oj vad jag är peppad! Även fast alla dör åt höger och vänster och serien förlorat sina bästa karaktärer (Izzie, George, Lexi) så är jag ändå spänd för att se vad den nya säsongen har att bjuda på. Att det dessutom är dubbelavsnitt ikväll gör det så mycket mer awesome!
 
Någon mer än jag som längtat ihjäl mig?
 

Dreaming about something else




G'morning sunday

Idag är det inget speciellt som står på agendan, förutom att plugga, städa och åka till Erikslund med mamma för att kolla på klänning till SörmlandsGalan! Vi får väl se vad vi kan hitta...
 
Igår var det inte mycket som hände. Mamma stod på loppis och sålde våra gamla barnleksaker och jag var i simhallen som vanligt. Sörmlandsidrotten var där och filmade för vår nominering också, den korta filmen kommer visas upp på galan när de säger "och de nominerade är..." - coolt! Det är så mycket fantastiskt som händer i mitt liv just nu att allt bara snurrar runt i huvudet på mig.
 
 
 

Radio, kanelbullar, fotopromenad

/Jag med min Speedo-tränartröja / Kanelbullar! / Jag, Jonas och Annika i radion/
/Bilder från min fotopromenad med  Lisa/
 
Det har varit full rulle den här veckan och veckan har gått fruktansvärt fort! Därför tänkte jag nu ta en snabb genomgång om vad som hänt den här veckan. Så håll i hatten för nu kör vi!
 
I tisdags var det kemiprov och jag helt säker på att jag inte skulle klara mig, men dagen efter kom resultatet: 30 av 33 poäng! Blev superglad och chockad! Vi läser i år kemi 1 kursen och jag har inte läst kemi på över ett år...
Igår gjorde jag min svenskaredovisning om Hungerspelen jämfört med något ämne och jag pratade om kriget i Syrien. Även här gick det bra då jag fick ett A på min redovisning!! Blev så himla glad.
 
Imorse var det dags för min och Annikas radiointervju i P4 Morgon Sörmland. Det var riktigt kul och vi pratade om vår nominering till SörmlandsGalan och hur det kom sig att just vi blev simhoppstränare. (Lyssna på intervjun här, vi hörs vid 3:17:17) Sen fortsatte dagen i skolan. På lunchen åt vi kanelbullar eftersom det är kanelbullensdag idag! Men även morfars födelsedag, så grattis på födelsedagen morfar!
 
Efter skolan skulle jag, Malin, Lisa och Mathilda ut på en fotopromenad och fota den fina hösten! Det slutade med att vi satt på Lisas mammas jobb och åt tårta... Men tillslut kom jag och Lisa iväg och vi fick några riktigt fina bilder! Jag hade glömt min kamera hemma så Lisa har alla bilderna just nu, men jag lovar att så fort jag får dem kommer de upp på bloggen!
 
Det va min dag so far och mycket mer kommer det inte att hända. Imorgon kommer Sörmlandsidrotten och filmar på vår simhoppsträning för vår nomineringen! HA EN TOPPENHELG ALLISAMMANS!