Happy new year

 
Jag önskar alla er underbara läsare ett gott nytt år! För mig har 2013 varit fantastiskt! Justin Bieber live, vi fick vår underbara lilla kanin, sommarresa till Kaliforninen, skidsemester, sommarjobb, nominering på Sörmlandsgalan, med mera, med mera! Jag hoppas verkligen 2014 ska blir lika bra och lite till!
 
TACK för att ni kickar in här då och då och kollar inte vad jag skriver. Det betyder mycket och det är kul med att ha lite läsare!
 
 

Ljørdalen, Norge

Två fina systrar i skidbacken i Stöten
Den fina utsikten från stugan över fjälltopparna!
 
Inte så många bilder från vår lilla tripp till farmor och farfars stuga i Norge. Vi hade ganska dåligt väder då det blåste mycket och till och med regnade! Det blev ett förmiddagspass med skidåkning för syrran och mig i Stöten samma dag som vi åkte hem, men det räckte ändå för denna lilla visit!
 
 

Tikkle me - Time to act

 
 

God jul!

GOD JUL på er alla där ute som läser min lilla blogg! Jag hoppas ni alla får en underbar dag men många paket, god mat och gott sällskap!
 

Chritstmas joy

 
 

Dan före dan

Imorgon är det julafton. Kan knappt fatta det! Imorgon ska vi över till farmor och farfar på dagen där kusinerna kommer att vara. Sen kommer vi om några dagar åka upp till stugan i Norge för att få se lite snö och åka skidor! Ska bli så härligt.
 
De senaste dagarna har jag i princip bara gått på stan och köpt julklappar, till skillnad från alla andra år har jag köpt väldigt lite klappar till min familj. Kanske tar en sväng på stan idag igen för att jag kan hitta något mer. Förutom julklappsshopping gick jag igår på bio med Agnes och Lisa och såg Catching Fire (igen). Och ja: den var lika bra andra gången! Jag kommer aldrig få nog av den filmen, den är så himla bra!
 
Ska käka lite frukost nu. Kommer förmodligen inte blogga något imorgon så god jul på er!
 
 

#fangirl

Åh, denna The Fault in our Stars poster är ju helt fantastisk! Längtar så mycket tills filmen går all se. Jag vet att den kommer vara grymt bra! Ett julklappstips är att köpa denna fantastiskt bra bok till någon!
 

Wake me up when it's all over

Imorgon blir det äntligen jullov. Det känns som en evighet sedan vi kom tillbaka efter höstlovet och började räkna veckorna kvar till jul. Egentligen har tiden gått väldigt snabbt men det har ändå varit en seg höst. Jag hoppas verkligen vårterminen kommer bli bättre då jag kommer bli klar med matten och fysiken! Ingen mer matte och fysik, vilken härlig känsla!
 
Skolan idag var sådär, fick reda på att vår resa till Italien har blivit förflyttade några månader till... september. Det suger. Jag kommer ju förmodligen och hoppningsvis vara i USA då men meningen var ju att vi skulle åka till Italien i maj! Kändes skit att få reda på det, helt klart. Arg och ledsen på samma gång. Jag vill ju åka med mina kompisar! Väldigt besviken. På svenskan såg vi filmen Niceville (originaltitel: The Help) som är så förbaskat bra! Älskar verkligen den filmen.
 
Tro't eller ej men nu ska jag skriva färdigt sista skoluppgiften för läsåret HT-13 och skicka in den. Sen, mina vänner, blir det lov!
 

America

För ett tag sedan satt jag och kollade igenom gamla inlägg här på bloggen och hittade då något som jag skrivit under min resedagbok då vi var i USA: Min dröm om att åka ett år som utbytesstudent i USA är ännu större nu. När vi var i USA kände jag än väldigt speciell känsla, att hit vill jag tillbaka - men inte bara på semester utan för ett helt år. Tankarna om ett utbytesstudentår har hela tiden funnits med mig men pga. olika anledningar kommit och gått. Och som det ser ut kommer jag nog få uppleva min dröm nästa år.

 

Men nu är min ansökan inskickad. Nu kommer dötiden och väntan på en värdfamilj. På grund av mina allergier kan inte STS garantera mig en värdfamilj, men det ska göra va de kan för att hitta en. Någon måste det väl finnas, en familj utan djur som vill ha mig boende hos dem för ett helt år. Jag längtar, väntar och är nervös. Det är en tuff och jobbig känsla att veta att man lämnar familjen och kompisarna för ett år. Men det är min dröm och jag har så mycket stöd från alla runt omkring mig. Får jag en värdfamilj så löser sig nog allt.

Som sagt, nu är det bara att vänta.

 

Onsdag den 18

Hejsan! Det är så mycket i skolan just nu sista veckan så jag hinner knappt med att blogga! Borde nog skriva på min engelska istället för att skriva detta inlägg. Jag förstår inte hur det är menat att vi ska orka med skolan när lärarna släpper bomb efter bomb med saker vi ska göra. Jag har varken ork eller inspiration kvar.
 
Jag tycker nog att jag borde ha lite mer julkänslor, men det finns ju ingen snö! Är så besviken. Tror knappast det kommer komma innan julafton, men jag håller fortfarande tummarna! Har faktiskt inte köpt en enda julklapp än, jag är chokad och lite stressad! Ska köpa på fredag och lördag då vi äntligen, wait for it, fått jullov! Nej nu ska jag försöka rycka upp mig lite, det blir faktiskt pannkakor till middag. C'mon you can make it.
 
 
Låtarna som piggar upp mig (eller ja, nästan) denna gråa onsdag är:
Bang bang - Linda Pira
Kärleksrevolt - Syster sol feat. Dani M, General Knas och Aki
human - Christina Perri
 

Lucia

För precis ett år sedan togs bilden som syns här ovan. Ett år sedan. Då var det drivor med snö ute och minusgrader. Idag är det ingen snö men dock lika kallt.
 
Trodde jag skulle få lite julkänslor idag just för att det är Lucia, men icke! När jag vaknade kollade jag på lucian på tv och sedan julkalendern, julfaktor 100%! Men det faktum att det inte finns någon snö på marken suger. Och inte kom jag i julstämning av luciatåget i skolan! Höjdpunkten denna dag var risgrynsgröten och lussebullen vi fick i skolan till lunch. Tänkte i alla fall åka ner på stan senare och kolla på lucia firandet då det är min gamla skola som är med. Kameran får också följa med!
 
Nu tänkte jag i alla fall mumsa i mig en marsipangris och kolla på Vampire Diaries. Trevliga lucia och hoppas ni får en bra helg!
 

Walking in a winter wonderland

Bilder: weheartit
 
Vips så låg det ett vitt täcke av snö på gatorna. Trodde faktiskt jag skulle bli glad över att få se snön falla, men nej! Jag som annars älskar snö, men idag var det inte kul. Snön yrde och blåste rakt upp i ansiktet så att man inte såg vart man gick. Och just nu medan jag sitter inne och kurar och fixar julkort är syrran ute och leker i snön, brr. Ska passa på och kolla ikapp de avsnitt av Glee, Vampire Diaries och The Originals jag missat de senaste veckorna!
 
Denna vecka har varit sämst. Punkt slut. Ska bli skönt med helg nu och så börjar nedräkningen tills jullovet! Idag ska vi faktiskt äta lite julmat. Dags att börja köpa julklappar i helgen kanske?
 
 

5 december

Imorgon är det fredag, yay! De senaste två dagarna har vi haft besök av en massa åk 9:or på vår skola då de har fått kommit och kolla in de program som vi har. Jag var guide för teknikprogrammet, som jag tror hade mest besökare under dagarna! Det kommer bli konstigt att ha vanliga lektioner igen... Och vad är inte första lektionen om inte fysik, haha. Vi hade ju "första" slutprovet i tisdags och jag hoppas hon rättat färdigt proven så man snabbt får reda på om man klarat sig eller inte. Annars vet man ju vad man ska plugga över lovet (förutom matte)!
 
Idag är det även min pappas födelsedag! Vi väckte honom tidigt med tårta och paket, bl.a. en längdskids tävlingsdräkt som han ska ha när han åker Vasaloppet. Nu på kvällen satt vi framför tv:n och åt upp de som fanns kvar av tårtan från imorse. Jag älskar dig så mycket pappa och är så glad för att du tror på att jag kommer fixa en år i USA trots att jag ibland undrar ♥️
 

Last friday

I fredags firade Malin och jag att vi fyllt 17 år! Det firades med tjejmiddag hemma hos mig. Det var super trevligt och lika kul som vanligt!
 
 

Första advent

Nu är det inte långt kvar till jul. LÄNGTAR! Vi har firat första advent med glögg, pepparkakor och lussebullar!
 

Mina 17 års presenter

Mitt halsband från Kristoffer
 
Lite saker från The Body Shop

Mobilskydd som från min syster som hon sytt själv
 
 
Jag blev jätte glad för allt jag fick. Tycker det är så kul att få saker som man inte önskat sig när man fyller år. Små överraskningar helt enkelt!