A bird can't sing with a broken wing

Aj, min rygg gör ont. Tack och lov för att jag ska till naprapaten imorn igen. Men jag får känslan utav att detta inte kommer ge sig i första taget. Idag åkte jag hem från skolan för att jag mådde så illa (förmodligen pga ryggen, aka the bad guy).
 
Vad har jag gjort sedan jag kom hem? Jo jag har kollat på Family Guy, läst fysik och druckit mycket vanilj te!
 

Redigering

Satt igår och höll på med lite redigering på datorn. Här är lite av resultaten!
 
Före
 
 
Efter
 
 
Före
 
 
Efter
 
 
Fotat med min Pentax K-x och redigerat i Picasa 3
 
 

Ny design

Som ni kan se har jag en ny design här på bloggen! Ett stort tack till November som hjälpt mig med detta. Jag har bland annat fixat headern medan hon gjort resten. Jag är verkligen jätte nöjd med resultatet. Vad tycker ni? :)

I used to say, never say never

En låt som växer mer och mer hos mig är Taylor Swifts senaste sång We are never ever getting back together. Den spelas en del på radion och texten sätter sig på hjärnan. Första gången jag hörde den kändes den helt fel. Men som sagt den växer mer och mer för mig!  
 
 

Instagram

Måste säga att jag gillar blogg.se nya funktion med att man kan enkelt och direkt kan lägga in sina Instragram bilder i ett blogginlägg. Tummen upp från mig! Föj mig gärna på Instagram där jag heter onlyamanda_
 
Bild som jag tog imorse på det fina vädret...
Jag och min kusin Adam i lördags
Jag och min kusin Matilda
 

The day of my life

Hallojsan alla vänner!
 
Åh vad jag känner att detta är en bra dag! Vi började skoldagen med att kolla på filmen The Soical Network som vi ska jobba om på engelskan. Eftersom jag inte sett filmen tidigare tycker jag att det var super kul. Och oj vad jag älskade den! En recension kommer, jag lovar ;)
Efter lunchen hade vi fysik och sen var samhällskunskapen inställd så Liza M och jag gick och tog en fika! Riktigt kul och trevlig. Medan vi satt där fick jag ett mms från mamma med bilder på BILJETTERNA SOM VI KÖPTE TILL JUSTIN BIEBER KONSERTEN!! Vi har vart så oroliga att vi inte skulle få dem så nu är jag så lättat att det inte är sant! Det ska bli riktigt kul, eftersom jag och min lilla syster ska gå.
 

Inspiration i bilder

 

Ted

Åh vad jag vill se den här filmen! Tror verkligen att den är så bra som trailern verkar. Längtar tills den 3 oktober!
 
 

Tisdag

Halloj!
Så var veckan igång igen. Tisdagar är inte min favorit dag i skolan direkt, 3 lektioner men den sista, tekniken, är över 2 timmar lång! Känns som jag håller på att somna varje gång. På idrotten idag var det orgentiering som gällde och Lisa H och jag letade som galningar i skogen efter alla kontroller. Men till slut fick vi bege oss tillbaka...
 
I vanliga fall brukar jag ha sånglektioner på tisdagar men idag är den inställd så det får bli att göra lite extra plugg. Senare ikväll ska jag iväg till min naprapat och massera ut ryggen (som gör fruktansvärt ont!!). Hoppas jag överlever!
 

Dagens bilder

 

Ljus

 
[Fotat av mig med en Pentax K-x]

Långa dagar

Hejsan ute i stora vida världen!
Det är en trött tjej som sitter och bloggar denna kväll. Jag skickade nyss in min labbrapport och jag måste säga att huvudet känns segt som kola. Blir så förvirrad och irriterad på vår fysik/matte lärare som jag egentligen gillar.
 
Men vad har hänt i mitt liv de senaste dagarna? Jo, i lördags till söndags morgon var jag i Kumla där alla pappas syskon träffades. Vi åt middag och pratade en hel del. På söndagen var det bara att bege sig hemmåt för att spendera dagen i badhuset innan mormor och morfar kom. Tills på onsdag ska det stanna.
 
 
[bildkälla]

Nytt

Till min stora glädje hade mamma köpt väldigt mycket te, då det var "rea" på konsum. Yay! Jag som är en tefanatiker blev såklart överlycklig och satte på tekokaren på direkten! Men våran tekokare är rätt sliten (hehe) så jag tror jag vet vad jag ska önska mig i födelsedagspresent...
 
 
Jag och mamma var också och köpte ett par nya handkskar till mig idag då jag behöver dem när jag kör moppe till skolan på mornarna och det är riktigt kallt ute! Det blev ett par snygga och hyfsat billiga (trodde inte handskar var så dyrt!) från Björn Borg
 

Rinmanstafetten

Idag ägde Rinmanstafetten rum på vår skola! Syftet var att ta sig runt ett x-antal km i stan och tjäna in pengar för välgörenhet (Världens Barn om jag inte är helt ute och cyklar). Det roligaste med hela grejen är att alla klasser ska klä ut sig och så kan man vinna pris för detta! Åh vad roligt det var att se vad alla hade på sig. Min klass hade på sig skjorta och fluga/slips. Kontorsnissar alltså! ;)
Det bästa med hela dagen var på morgonen när hela skolan tågade genom stan till stadsparken. Alla var så glada och dessutom spelades det mycket musik.
 
Här är bilder från idag:
 
Gustav och Oskar
David, Johan och William
Malin, Lisa H, Liza M och Anna
Ludde, Gustav och Mimmi
Rinman tog över stan!
Några killar i 3an...
Jesper

...

Ögonblicket när man tror att de säger "blöjor" i reklamen för Dressman, när det egentligen säger tröjor...

Äntligen


Hejsan alla!
 
Just nu sitter jag i köket och kollar på Scrubs. Jag skriver även detta inlägg på min nya skoldator! Som vi har längtat efter dessa datorer! Vecka efter vecka har vi fått höra att "bara en vecka till, sen kanske ni får dem". Nu när man väl har den framför sig känns så sjukt bra.
 
Denna dator gör mig både lycklig och galen. Ibland hoppar den iväg och gör helt motsatt vad jag vill. Som t.ex nyss... Men att ha en dator, som man inte betalat själv för känns inte så dumt ;)
 

Fredagsmys

Då vart det fredagsmys tajm!
 
Bredvid datorn har jag en stor påse med natur godis, mycket gott må jag säga! Ikväll bli det även tacos + mys framför tv:n. När mamma och jag var och handlade köpte jag även Hungerspelen på dvd! LYCKLIG TJEJ! Ett stort plus är att jag inte har mycket plugg i helgen så ni kan ju gissa vad jag kommer att göra ;)
 

Min dag

Halloj underbara läsare!
 
Just nu känner jag att livet är på topp. Skolan flyter på och klassen känns bara bättre och bättre för varje dag, något som glädjer mig mycket. Vi har t ex startat ett "kirg" mot TE12E (vi går i D) då vi flyttade deras fotbollsspel in till vårat klassrum! Det slutade med att de tog tillbaka det och nu står den i vårt klassrum igen, väl säkrat.
Killarna i klassen har även tagit med sig xbox till skolan och kopplat in den till projektorn så att de kan sitta och spela på rasterna. Men vi är ju teknik klass, så varför inte?
 
Mamma och jag kom nyss hem från en promenad ute i det kalla och snart är det dags för att äta pankakor! Och så lite plugg och Hawaii Five - 0 på det ;)
 

I radio

Igår morse var jag och min underbara kör Mixed Voices med och sjöng live i P4 Södermanland. Vi håller just nu på att rekrytera nya medlemar till våran fantastiska "lilla familj". Lyssna gärna på våran del (start vid ca 8 min) och hör av dig om du skulle vilja börja!
 
LÄNK TILL LJUDKLIPPET

Höst del 2

 




Höst del 1

Äntligen hann jag med att ta några bilder på den hösten som hitills kommit. Har verkligen längtat efter det!
 





 
 
 
 

Pluggar till Lou Reed

Hejsan hoppsan lillebror!
 
Då var det lördag igen. Veckorna går så fort! Men jag gissar på att jag inte kommer tycka så om ett tag.
Imorse var jag hos frisören och tunnade ur mitt väldigt(!) tjocka hår! Det känns super nu. Om en månad ska jag dit igen och färga eller göra slingor. Har inte bestämt mig än, men det är ju ett tag kvar tack och lov! Det skulle vara kul och göra dip dye igen, men denna gången kanske turkost? Eller göra dip dye i en mer naturlig färg som ljusbrunt som skulle passa till mitt blonda hår? Det är svårt att bestämma sig som sagt.
 
Nu känns det mer och mer att hösten börjar komma. Det blir kallare och kallare och jag har nu även bytt ut alla mina kläder i gaderoben till höstens. Men jag gillar hösten, för mig betyder det födelsedag!
 
 
 

JÖSSES AMALIA!!

Herregud vad bra, tror jag tuppar av!!!
 
 

Get More: 2012 VMA, Artists.MTV, Music

Blue





Forever



[bildkälla]
 

Plugg i badhuset

Hejsan alla vänner (och alla dem jag inte känner!)
 
Idag var en lååång dag i skolan! Vi började med matte 8.30 och fortsatte sedan med den första idrottslektionen. Dagen avslutades med en mer än 2 timmar lång teknik lektion. Måste säga att jag var ganska slut i huvudet efter det! Trött begav jag mig hemmåt innan jag åkte iväg till terminens första sånglektion! Jag missade tyvärr kören igår. Men det kändes bra att vara back on track :)
 
På tisdagar tränar min lilla syster, Johanna, simning. Jag brukar vanligtvis följa med och simma själv medan hon tränar. Men idag blev det för mig att sitta och kolla på medan pappa simmade istället. I knät hade jag fysik och matteboken! Jag fick i alla fall något gjort, vilket känns skönt.
 
[bildkälla]
 

3 september

Halloj!
 
Hur mår alla ni läsare? Jag hoppas i alla fall att ni mår bra. Jag hostar som en kråka, och jag står inte ut med det längre! Måndag igen, och skolan rullar på. Läxor hit, läxor dit. I lördags överraskade jag faktiskt mig själv med att göra klart franska läxan och jobba lite matte!
 
Den här veckan drar allt det gamla även igång. Men allt det, plus skolan ska nog klaras av! Idag bjuder jag på min favvo låt med Mumford & Sons: Little Lion Man.
 
 

Autumn



[bildkälla]

Fearless


[bildkälla]

Modig


Om
filmen [sf.se]: Merida är en skicklig bågskytt med häftigt temperament, och dotter till Kung Fergus och Drottning Elinor. För att hitta sin egen väg i livet bryter Merida en urgammal och helig sed. Meridas handling leder indirekt till kaos och raseri i kungadömet, och när hon ber en excentrisk gammal klok kvinna om hjälp, går hennes olycksaliga önskan tyvärr i uppfyllelse. De farofyllda följderna tvingar Merida att upptäcka meningen med äkta mod, hon måste bryta en fruktansvärd förbannelse innan det är för sent.
 
Regissör: Mark Andrews och Brenda Chapman
 
Genre: Animerad action-äventyr
 
Speltid: 1 h 41 min
 
Mina tankar: Jag älskar att man på nått sätt ändrat på Disney-prinsessornas ideal. Sen filmen Trassel kom ut tar det en helt ny riktigt. Merida har stort trassligt, rött hår. Inte finkammat som förr i tiden. När jag satte mig ner i biosalogen visste jag inte riktigt vad som väntade mig. Vad skulle filmen handla om? Jo, en skotts prinsessa såklart, men mer? Eftersom jag inte hade förväntningar på filmen kan jag inte säga om Modig var bättre eller sämre än vad jag trott. Men jisses vad bra den var! Merida var inte bara modig, utan även en humoristisk tjej! Även fast filmen hade ett väldigt allvarlig budskap (tänker inte säga vad), så höll den hela tiden upp spänningen och humorn.
 
Betyg: 4 av 5 p!
 
 
 

Dagens bilder



[bildkälla]
 

1 september

Godmorgon folket!
 
Nu så är det helg igen, veckorna går så fort tycker jag! Som jag sagt tidigare är den nya skolan och klassen helt toppen. Igår åt vi några stycken på American Pizza vid lunch. Direkt efter skolan skyndade jag mig still bion där mamma och Johanna väntade. Vi skulle nämligen se den nya filmen Modig! Jag hade ingen riktig aning om vad den egentligen handlade om. Men den var både rolig och spännande! Och efter det åkte vi till Tuna Park.
 
Mina bihålor gör ont igen, och jag vill verkligen INTE bli sjuk! Nu när skolan precis börjat. Dessutom är det min andra gång som simtränare nu i helgen, vilket jag inte vill missa.
 
 

Mixed



[bildkälla]