Ljuva sommar

 
/Sommaren 2013, från vår vecka i Kivik/
 
 
 

Guldyra

Under hela helgen har simtävlingen Mix Megapool Cup varit i Eskilstuna. Jag var där och jobbade som tränare första passet på lördag förmiddag och var även med på kvällens Poolparty i Äventyrbadet (väldigt uppskattat av barnen!). Imorse tog min syster sin första efterlängatde medalj: guld i lagkappen! Är så otroligt stolt och glad för hennes guld. Första riktiga medaljen och det blir ett guld, hur bra är inte det?! Applåder till min lillasyster Johanna!
 
/Vacker bild från min syrras Facebook då hon han somna innan jag hann ta en bild på henne/
 
 

En uppenbarelse?

Har ni någon gång bara vaknat upp efter en dröm och kännt att allt känns rätt? Så var det för mig när jag vaknade upp imorse.

Jag har inte skrivit det på bloggen än, men för några veckor sedan så fick jag mitt antagningsbesked från STS. Jag har blivit preliminärt antagen till deras program, om jag tackar ja (och betalar en viss summa pengar) ska de göra allt de kan för att hitta mig en värdfamilj på andra sidan Atlanten. Jag har tänkt och tänkt och tänkt. Är det verkligen rätt för mig? Okej, det är något jag alltid drömt om, men är jag redo att lämna min familj och mina vänner ett helt år?

Jag har fått många peppade kommentarer från familjen och mina vänner men ändå har det inte kännts 100% rätt. Jag vill ju ta studenten tillsammans med mina vänner, men nu känner jag: hur stor roll spelar det? Trots alla peppande ord är det ändå JAG som ska vara bort från er alla i ETT HELT ÅR. Det är en ganska stor sak för mig.

Men efter att jag vaknade upp efter den där drömmen bara visste jag att jag ska komma iväg. Jag drömde att jag precis kommit till min värdfamilj och allt var jätte bra. Jag visste att jag drömde när det visade sig att familjen hade en neonrosa fluffig hund... Men som sagt, efter jag vaknat upp bara visste jag att det är det här jag ska göra!

 

Honey mania

Äntligen har Honeymania kommit till Body Shop! Tjoho!
 
 

The rain keeps falling

Regn = det sämsta med hösten (ska inte haka upp mig mer på höstens väder)
Hej fredag! Vad glad jag är att det äntligen är helg, denna vecka har känts lång, även fast det hänt många olika roliga saker. I helgen är det simtävling här i stan, hela helgen! Har en massa plugga att göra... Ni ser ju högen på bilden. Mycket som ska göras, och så lite tid (blir väl inte bättre med att jag sitter här och bloggar direkt). Imorgon kväll är det i alla fall pool party för alla simmare som är med och tävlar - inklusive tränare!
 
Fick ett samtal från Annika igår då hon berättade att Sörmlandsradio vill göra en intervju med oss om simhoppet och vår nominering på SörmlandsGalan! Jag blir helt varm i kroppen, det är så kul när vår sport uppmärksammas på detta sätt!
 
Nej, nu ska jag lyssna på Nisses fredag på P3 och ta tag i någon av mina läxor. Hej svej och trevlig fredag på er!
 
It's friday - Rebecca Black
 
 
 

Sparkly nails here I come!

Igår var mamma och jag en sväng på Tuna Park, jag fick med mig två tröjor hem från Ginatricot, underkläder från Triumph och detta fina nagellack (också från Gina) för bara 39:-
 

5 body mists

När vi va i USA i somras kan ni ju förstå att jag var inne på Victoria's Secret ett x-antal gånger. Förutom min bikini som jag fick med mig därifrån fick jag med mig ett paket med 5 st body mists för 9 dollar! Stod i kön och skulle precis betala efter stått velat mellan vilken doft jag skulle köpa när mamma sa "kolla ett helt paket för 9 dollar!". Blev så glad! Jag behövde inte välja mellan mina favoriter längre, för jag kunde få allihopa! De är inte lika stora som de vanliga flaskorna utan lite mindre, vilket gör dem helt perfekta när man ska ut och resa!
 
/Pure Seduction, Love Spell, Amber Romance, Pure Daydream, Hello Darling/
 
 

America's Cup 2013

Nyss korsade vinnarna av America's Cup 2013, Oracle mållinjen i San Francisco bay. Det är för andra året i rad som Oracle vinner och tävlingen kommer fortsättas hålla i USA! Pappa brukar följa tävlingen varje år, då han oftast brukar åka på Oracles årliga konferens, och eftersom vi var där i somras och faktiskt SÅG när de tränade inför tävlingen var det extra roligt att följa det nu under kvällen!
 
/Första bilden är Team USAs båt / Andra bilden är Team New Zealands/
 

På min mixlista

Heroes
David Bowie
 
Anledningen varför den här gamla klassiska låten är med på min spellista är för att det är just den låten som spelas i The Perks of Being a Wallflower när Charlie känner sig "infinite". Den scenen i filmen är magisk och otroligt bra!
 
 

H Ö S T

Ja nu är det verkligen höst! Idag var det så pass kallt ute att jag inte körde moppe (och då är det kallt!) och det låg till och med ett täcke av frost över gräsmattan! Helt otroligt. Det är ju bara september, eller ja, slutet av september början av oktober, men i alla fall! Skolan var som vanligt, väldigt lång alltså! Onsdagar är inte min favorit dag direkt då vi har 6 lektioner, kort lunch och endast 10 minuters raster...
 
Från det ena till det andra, HÄR kan ni hitta artikeln om simhoppet som Ekuriren intervjuade om oss i tisdagsmorse. Om ni även klickar på videon högst upp får ni bland annat se mig prata, hihi! Känns roligt att få vara med i tidningen, och speciellt roligt att de uppmärksammar simhopp som sport!
 

Full rulle

God morgon! Det är mycket som händer i mitt liv just nu, men jag vill börja med att säga att mamma fick komma hem från sjukhuset igår!
 
Mycket i mitt liv kretsar runt simhopp och skolan just nu. Efter en helg med bara simhoppsprat blev jag igår uppringd av Eskilstunakuriren som ville göra ett reportage om simhoppet! Men så kom kravet att det ville ha det imorgon, alltså IDAG. Så kl. 10 ska jag vara i simhallen istället för skolan redo med några hoppare för att intervjuas och fotas. Skoj! Om två veckor ska även Sörmlandsidrotten komma och filma oss för vår nominering på Sörmlandsgalan! Det är mycket just nu som sagt! Men det ska bli roligt. Måste bara se till att hinna med skolan också..
 
Nu ska jag äta frukost och åka ner mot badhuset! Ha en bra dag!
 

På min mixlista

Utkast till ett brev
Lars Winnerbäck
 
 

What does the fox say?

Kärlekshyllning till mina underbara vänner! Detta är vår låt <3
 

På min mixlista

Holy grail
JAY Z feat. Justin Timberlake
 
 

Söndag kväll

 
Är hemma från en fantastisk helg i Stockholm! Mycket har det varit att ta in och det har både varit roligt och långtråkigt. Jag har träffat många intressanta och vänliga personer! Efter den här helgen känner jag ännu starkare för att satsa på simhoppet i Eskilstuna. Jag hoppas det ska gå! Jag har bland annat träffat Anna Lindberg, Ulrika Knape-Lindberg, Boriz Rozenberg (tränare för Tysklands Sascha Klien) och Edwin Jongejans (Bristish Diving, tränare för Hannah Strarling och Alicia Blagg).
 
Som vanligt är P3 på då jag sitter och bloggar i sängen. Har sen jag kommit hem hunnit äta och kollat på premiären av Williams Lista 2. Har inte gjort mycket alltså! Borde ha gjort något försök till plugg, men jag är så fruktansvärt trött. GODNATT!
 
/Bild gjort av mig i picmonkey/
 

När det tar stopp

För ett antal veckor sedan åkte mamma in på sjukhuset då hon inte alls mådde bra, men det var aldrig något jag skrev om här på bloggen då det var väldigt jobbigt för mig. Jag gillar inte alls sjukhus och att besöka mamma som var helt normal på sjukhuset var inte roligt. Man kom fram till att mamma var utbränd och fick bli sjukskriven. Det påverkade våra liv ganska stort. Allt blev helt annorlunda. Och det har varit jobbigt.
 
Mamma skulle tillbaka till sjukhuset för att göra ett ryggmärgsprov, några dagar efter mådde hon dåligt igenom och lyckades själv ringa ambulans som kom och hämtade henne precis när jag kom hem. Endast 2 % drabbas av bieffekter (tror det var 2 %, väldigt några i alla fall) efter detta prov och mamma var en av dem. Mamma har legat inne på sjukhuset nu under helgen och får starka medicinerna så hon ska slippa ha ont av bieffekterna. Hon kommer bli bra, men det är fortfarande tungt. Allt detta är jobbigt att skriva och jag vill inte skriva allt för mycket i mån om min familj.
 
Det jobbigaste är i alla fall att pappa och Johanna åker upp och hälsar på mamma. Men för mig tar det bara stopp. Jag kan inte. Det är för jobbigt att vara på sjukhuset, även fast jag gärna vill träffa mamma. Nu har jag yttrat mina känslor.
 
 

Hej från Stockholm

Hej! Mitt bloggande den här veckan har inte varit så bra. Jag var sjuk och hemma från skolan i flera dagar och då var det en del att ta kapp igen när jag kom tillbaka. Har haft några stressiga dagar (och det lär bli flera...)
 
Just nu sitter jag i alla fall på ett mitt hotellrum i Stockholm! Eller närmare bestämt Lovik på Lidingö. Här pågår en Nordisk tränarclinic i simhopp som Annika och jag är på, tillsammans med en massa andra! Det är en del blandade nationalliteter och även Ulrika Knape-Lindberg och Anna Lindberg är här! Allt är jätte bra, även fast vissa saker är för svåra för våra hopparen än så länge. Det är kul att lära känna en massa andra simhoppstränare och kunna ka en kontakt med dem i framtiden! Det märks av att simhopps inte är så stort i Sverige då de flesta känner varandra. Idag har vi lyssnat på en massa föreläsningar och snart är det dags för middag!
 
Imorgon håller vi på till eftermiddagen och sen blir det hem till Eskilstuna igen!
 

What's the word, hummingbird?

När man är hemma och sjuk tycker jag det är helt okej att ligga i sängen och kolla på Big Bang Theory klipp på YouTube...
 
 
 
 
 

Söndag den 15

Idag röstade mamma och jag i kyrkovalet. Jag hade egentligen ingen fundering på att rösta då jag inte är aktiv i kyrkan eller så. Men efter att ha hört så mycket om kyrkovalet och SD på nyheterna och på sociala medier bestämde jag mig för att göra det. Jag har aldrig röstat eller något sådant förut, men det känns bra!
 
Annars har jag inte gjort mycket idag, bara vilat då jag blivit ännu sjukare. Igår var vi nämligen hemma hos Anna och firade att hon fyllt år (okej, hon fyllde i somras...). Vi hade jätte kul! Men för mig som även vart i simhallen och jobbat under dagen blev det lite mycket och idag har jag inte varit bra alls. Har rensat skräp och kollat på Gossip Girl. Snart dags att gå till sängs, men först ska jag försöka få lite pluggande gjort!
 

A place I miss

Likaväl som jag älskade Los Angeles blev jag kär i San Francisco när vi var det i somras. Dess up-and-down streets, affärerna, folket och cable cars gjorde hela staden fantastisk. Vi hade turen att se San Francisco under dess fina soliga sommardagar och när hela staden låg i dimma. Allt var bara helt otroligt. Det har inte varit lätt att välja ut några favorit bilder därifrån som gör staden sin rättvisa, men här är ett försök, mina 11 stycken favorit bilder från San Francisco sommaren 2013!
 

Sprudlande glad

Jag kan inte hitta ord för att beskriva hur glad jag är just nu! Idag blev jag upprings och fick höra "grattis du har blivit nominerad till priset årets stora små bragder på sörmlandsgalan!". Tankarna började snurra direkt och jag visste inte direkt vad jag skulle säga. Jag, varför har jag blivit nominerad?
 
Det är jag och Annika som tillsammans blivit nominerade, dels för vårt engagemang i ESK men även för simhopp då vi har varit med och startat Eskilstuna första simhoppsgrupp någonsin! Bara att ha blivit nominerad känns som en stor grej (eftersom jag inte visste om det) men att även ha blivit än av finalisterna är så himla roligt! Jag är så glad! Tack Erika för att du nominerade oss! Att få vara simhoppstränare är så otroligt kul, ångar inte för en sekund att jag började som tränare för sporten!
 
Nomineringen lyder: Annika Sollander och Amanda Pettersson, Eskilstuna Simklubb

Annika och Amanda har tagit simhopp till Eskilstuna simklubb. De har själva aldrig simhoppat men de har en bakgrund inom simning och gymnastik. Med ett otroligt engagemang och intresse har de, utan rädsla, kastat sig själva och 20 barn in i en ny idrott. Med ett leende på läpparna och en aldrig sinande lust att lära sig själva och simhopparna så mycket som möjligt är de en förbild för alla ledare och aktiva.

SörmlandsGalan hålls på Elite Stadshotell här i Eskilstuna den 19 oktober och jag längtar tills att få vara med!

/bildkälla/

 

I nuet

Hejsan! Sitter just nu framför datorn med min favorit mugg (en blå med Ior på som jag köpte i USA på Disney Store) och kollar på Gossip Girl. Har jätte ont i halsen och fruktar för att bli sjuk! Känner bara INTE NU! Skolan är igång på riktigt och jag har inte tid eller råd med att bli sjuk. Menmen, what to do?
 
Tänkte i alla fall berätta om hur det gick på mitt möte med STS i tisdags! Från att ha haft en dålig dag och tvivlat lite gick jag därifrån med en super bra känsla. Intervjun gick jätte bra och inte svår alls, jag fick berätta om mig själv och själva intervjuen var på engelska. De som hade intervjun berättade en massa och vi redde ut den del frågetecken. Det enda jag väntar på nu är mitt antagningsbesked från STS sen är jag på g! Känns konstigt och inte helt sant men fortfarande spännande och roligt.
 
Samtligt som jag är spänd över mitt kanske blivande år på andra sidan Atlanten pratar mina vänner om hur mycket de kommer sakna mig. Det känns konstig att lämna dem för ett år, för att inte tala om min familj. Men just nu vill jag bara leva i nuet och få ett jäkla bra år.
 
/bilden fotade uppe på Twin Peaks i San Francisco/
 
 

Sommarens ljuva dagar är förbi

Hej! Är nyss hemkommen från skolan och sista ämnet var idrott så jag är ganska slut just nu... Annars har det varit en bra och lugn dag i skolan! Dagens happening är att pappa och jag ska åka på möte med STS idag, Så jag ska hoppa in i duschen och sen ska vi åka mot Stockholm. Tankarna om att kanske lämna Sverige för ett år är delade. Det är ju en dröm jag alltid haft, men samtidigt känns det svårt att möjligtvis lämna det liv jag har här. Men vi får se, det är ju bara ett möte.
 
Vi hörs och ses!
 
 

Tjejmilen 2013 - I did it!

 
Lyckan just nu är obeskrivbar, för igår överlevde jag Tjejmilen 2013! Är så stolt över mig själv över vad jag lyckats åstadkomma och speciellt eftersom jag inte löptränat så jätte mycket. Kände av min astma lite under loppets gång, men jag fick aldrig ont av den så som jag brukar. Sprang gjorde jag tillsammans med min kära moster Jane och vi sprang på ca 1h 30 min. Mycket bättre än vad jag trodde vi skulle klara av!
 
När jag väl såg mål sprang jag på som bara tusan och känslan att springa över målgången var så himla kul! Pappa skulle varit stolt över mina löpsteg om han hade varit där. Att sedan på medaljen och den omtalade ostkakan var gräddet på moset. Efter en kort vila fick vi skynda oss till bussen där alla redan väntade. Fick inte en chans att stretcha och vaden krampade så fort jag tog det första steget upp på bussen. Inte så skojsigt direkt. När vi väl kom hem stannade vi på konsum där jag köpte en Marabou Daim, längtade så mycket efter att få äta en under hela milen! Sen blev det grillat när vi kom hem.
 
Jag är så stolt över mig själv och Tjejmilen kommer det bli flera av! Helst redan nästa år, men jag hoppas då vara i USA som utbytesstudent. Nu ska jag gå och lägga mig! Imorgon väntar skola, hoppas jag lyckas ta mig upp ur sängen. Träningsvärk är inte att leka med...
 
 
 

All around the world

 
/Gif: tumblr/
 

På min mixlista

We can't stop
Miley Cyrus
 
 
/Sitter just nu på bussen upp till Stockholm för Tjejmilen!/
 

För imorgon smäller det

Halloj! Har haft en väldigt bra fredag. Allt i skolan gick bra och vi slutade redan vid kl. 14! Så skönt. Efterskolan åkte jag hem innan jag lite senare åkte hem till Lisa. Vi hade allmänt kul och åt bland annat jordgubbar.
 
Imorgon smäller det som sagt Tjejmilen i Stockholm! När mamma och jag anmälde oss från början tänkte jag "men såklart att jag kommer klara det här! får väl bara börja träna lite"... Ja, det där med att ut och träna har väl gått sådär men jag har ändå en halvlugn känsla inför imorgon. Bland annat på grund av en skadad häl kan inte mamma springa med mig imorgon utan det blir alltså min moster och jag som ska ta oss an detta äventyr! Good luck till mig själv och go go go!
 
Nu ska jag ner till hela familjen + moster och morbror som kollar på fotbollen. God natt!
 
/på bilderna kan ni se resultatet efter jag var och klippte mig. det blev lite kortare, rakare kant och tunnare! jag är supernöjd/
 
 
 

1 år

Oj! Har precis insett jag faktiskt bloggat på den här bloggen i lite mer än ett år. Och flera ska det bli! Så grattis till mig och min lilla blogg, haha!
 
 

På min mixlista

Love again
Zara Larsson
 
 

So I ran I ran out of ground

Hej! Är precis hemkommen från en träningsrunda med pappa, och det gick riktigt bra faktiskt! Blev så himla glad när jag kunde springa lite längre sträckor, något som brukar vara omöjligt på grund av min astma. Något som jag kom på är att jag ska springa Tjejmilen (!!!) tillsammans med min moster nu på lördag! Samstidigt som det kommer bli jobbigt kommer det även bli väldigt, väldigt roligt.
 
Idag var sista dagen av "ledighet". Idag var det utvecklingssamtal på skolan och vi träffades några för att plugga lite tillsammans. Kan dock inte påstå att vi riktigt kom någon vart, i alla fall inte jag... Sen var jag på simhoppsmöte innan det var landträning för den yngre simhoppsgruppen. Nu ska jag slänga i mig något att äta och sedan DUSCHA! Det behövs... Och plugga lite såklart. God natt! :)
 
/önskar jag hade sådana där fina springskor, men bilden är från weheartit/
 

Inget paradis, ingen vacker värld

Tisdag. Finns inte så mycket att säga. Efter skolan var jag iväg till sjukgymnasten på kvällen  var det dags för terminens första sånglektion, och det känns bra att vara igång med alla aktiviteter igen! Imorgon är vi lediga (eller ja det är ju studiedag) och på torsdag är det utvecklingssamtal och då är vi lediga igen. Både bra och dåligt... Imorgon ska jag i alla fall träffa Mimmi, Anna och Liza för att göra lite skolarbete.
 

2 favoriter

Två favoriter från Neutrogena!
 

2 september

Hejsan måndag! Hade en hyfsat lång dag i skolan som vanligt och jag kan inte påstå att något speciellt hände. Nu på kvällskvisten var jag i gympa hallen då simhopparna hade landträning. Testade själv på att göra lite volter och så, och jadå jag kan fortfarande! Roligt och härligt att känna att man fortfarande kan.
 
Imorgon blir dagen i skolan inte så mycket annorlunda. På eftermiddagen ska jag till sjukgymnasten och sedan ha terminens första sånglektion! Ser fram emot att få börja sjunga igen, det är så himla roligt. Nu ska jag duscha, göra lite matte och sedan läsa Hungerspelen! Vi håller nämligen på och läser den i svenskan. God natt!
 
/bild från weheartit, redigerad av mig/

På min mixlista

Unbelievers
Vampire Weekend
 
 

Recensioner x2

Jag var hemma hos Lisa för några helger sedan och hade lite lördagsmys! Vi gjorde pizza, kollade film och käkade godis. Vi har båda två långa listor med filmer vi ska se och den kvällen hann vi med att se 2 stycken! Det blev Struck by Lightning och Killers.
 
 
Om filmen: Carson Phillips är en tonårspojke som är fastbesluten om att lämna sin lilla hemstad Clover så fort efter han har tagit studenten från Clover High School. Han har hela sitt liv planerat och han ska bli journalist. När Carson får reda på att det inte räcker med att vara president för skrivarklubben och skriva för skoltidningen för att komma in på sin drömskola krossas hans dröm. Han startar då en litterär tidning och får genom utpressning hela skolan att skriva till tidningen. Carson brottas även med en mamma fortfarande inte kommit över att hans pappa lämnade dem ensamma för många år sedan och även med hans pappa och hans nya fästmö.
 
Regissör: Brian Dannelly
 
Skådespelare: Chris Colfer, Rebel Wilson, Allison Janney, Dermot Mulroney, Ashley Rickards och Sarah Hyland m.fl.
 
Genre: Drama, komedi
 
Jag tycker: Jag håller just nu och läser boken och för att komma en bit på traven bestämde jag mig för att se filmen först. Och ärligt talat vet jag inte vad jag tycker om filmen! Jag hade förväntat mig något med ännu mer komedi, men både jag och Lisa satt och grinade i slutet. Den var ännu sorligare än vad jag trodde men jag gillade den ändå. Den är inte min favorit film, men får ändå 3 av 5 i betyg.
 
 
 
Om filmen: När Jen är på semester i Cannes med sina föräldrar träffar hon Spencer, som inte bara är otroligt snygg men även singel. Jen och Spencer blir snart kära i varandra och fortsätter sitt förhållande när de kommer hem. Inom 3 år är de gifta och bor i ett område med både knäppa och översociala grannar. Jen tycker hon har gift sig med sin drömprins, men vad hon inte vet är att han jobbar för CIA och mördar brottslingar. Det finns även ett pris på hans huvud och snart är alla ute efter att mörda Spencer...
 
Regissör: Robert Luketic
 
Skådespelare: Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Catherine O'Hara, Tom Selleck
 
Genre: Drama, komedi, action/thriller
 
Jag tycker: Min personliga åsikt är att den här filmen var mycket bättre och roligare än Struck by Lightning. Filmen är en perfekt komedi och det fanns väldigt mycket som var roligt. I slut så blev den lite småknäpp men den fick ändå sitt lyckliga slut. Katherine Heigl och Ashton Kutcher är helt perfekta i rollerna och dem två gjorde hela filmen 100 gånger bättre. Den får 4 av 5 i betyg.
 
 
 

Första

Från och med idag är det officiellt höst. Även fast jag saknar sommarvärmen och friheten av att kunna göra vad som helst på sommarlovsdagarna så känns det ändå helt okej att det blivit höst. Det betyder mysiga höstkvällar men en bok och tekopp, massor av filmer och nya höstskor! Hösten innebär ju också mer plugg och kyligare vindar, men vad gör det?
 
Välkommen hösten!