En dröm

 
Det finns en dröm jag alltid haft. En dröm om att en dag åka som utbytesstudent till USA för ett år. Just denna dröm har levt med mig i många år och för ca 2 år sedan fick den en svacka. Idag är drömmen tillbaka och efter semesterresan till Kalifornien bestämde jag mig att jag ska göra allt jag kan för att för en gång skull förverkliga en av mina drömmar.
 
Efter att ha läst runt mycket bland olika organisationer och haft lite kontakt med dem verkar det nu som om vi är på väg någonstans. Den 10 september ska jag nämligen på en intervju/möte med STS för att ställa lite frågor och se hur de kan fixa med mig som pälsdjursallergiker, som inte EF kunde. Jag hoppas verkligen det kommer gå hela vägen!
 

4 favoriter från Body Shop

Det bästa jag vet är Body Shops shower gels! De luktar så otroligt gott och de är små och smidiga och ha med sig överallt. Som ni kan se på bilderna är dessa 4 mina favoriter! Passion och hallon köpte vi i Skåne efter vi kommit hem från USA. Det häftiga med dem är att de luktar precis som alla frukterna luktar naturligt!
 

Studiedag

Tjoho idag är det som sagt studiedag. Det är nästan som att vara ledig fast det finns tusen saker att göra, speciellt som att jobba matte. Det är väl dags att sätta ingång snart. I eftermiddag ska blir det att åka ner på stan för att ta en fika med Mathilde! Och på kvällen blir det förhoppningsvis bio, Kick-Ass 2!
 

På min mixlita

Solider
Gavin DeGraw
 
 

Lycklig

För några dagar sedan fick jag reda på något som jag blev väldigt, väldigt glad över! En av mina absoluta favoritböcker The Fault in our Stars ska bli film! Huvudkaraktären Hazel spelas av underbara Shailene Woodley och jag vet att hon kommer göra rollen super bra! Ser så mycket fram emot tills filmen kommer ut!
 
Till er som inte läst den fantastiska boken av John Green - GÖR DET! Länk till hans Tumblr-sida där man kan hitta updates och bilder från filminspelningen hittar ni här.
 

Sometimes noice is just your mind

 
Sitter just nu med min svenska läxa, på måndag ska vi ha muntlig redovisning om oss själva och även spela en låt som ska repesentera oss själva. Att skriva om sig själv är enkelt och ganska roligt men det här med att hitta en låt som ska passa in på mig är inte det lättaste jag gjort... Någon som har en idé?
 
Annars ska jag göra lite matte idag (matte = skolan har dragit igång på riktigt), sen blir det även att åka ner till simhallen för att vara tränare. Imorgon ska vi åka och gratta min kusin som ska konfirmera sig. Sen blir det att fortsätta att med svenska läxan, har en känsla av att den inte kommer bli färdig idag.
 

På min mixlista

Cosy in the rocket (Intro sång till Grey's Anatomy)
Psapp
 
 

90 dagar kvar

Japp, 90 dagar kvar nu. Och jag är så förväntansfull! Catching Fire kommer vara awesome!
 
 

På min mixlista

That's all right (Walk the Line Soundtrack)
Tyler Hilton
  
 

Roar

Är för tillfället helt slut. Var nyss ute och sprang en runda tillsammans med pappa. Känner mig 100% död, det ska bli så skönt att ta en dusch och krypa till sängs!
 
Idag hade vi en ganska slapp dag i Vilsta med alla teknikklasser. Vi var med och gjorde sand figurer (vi gjorde svampbob) och hejade på killarna i klassen som var med i fotbollsturneringen. Och från att inte alls haft ett lag på morgonen gick vi och vann (TE12B woop woop!), haha. Imorgon börjar vi efter schemat och som tur är har vi sovmorgon på torsdagar! Förväntar mig inte att det direkt blir en så hård dag. Jaja nu ska jag gå och ta den där duschen, god natt!
 
Roar - Katy Perry

Tillbaka till skolan och rutinerna

Då var skolan igång igen! Eller ja, inte kanske helt riktigt. Idag spenderade vi endast 40 minuter i skolan för lite info samt träffa den nya klassen. Nu när vi valt inriktningar hamnar vi nämligen i en ny klass, men vi är många från förra klassen så jag är inte ensam. Efter den korta skoldagen tog vi en fika på Waynes. Annars nu är jag precis hemkommen från simhoppets landträning. Även fast jag aldrig har hoppat simhopp själv är det väldigt roligt att vara tränare för det!
 
Imorgon väntas en ny dag då vi förhoppningsvis lär känna klassen ännu mer. Men det är inte långt kvar ändå tills allvaret drar igång. Nu väntas duschen innan sängen!
 

This means war

Om filmen: Killarna Tuck och FDR är inte bara bästa vänner utan jobbar även som partners för CIA. Tuck bestämmer sig en dag för att bli medlem på en dejtingsida där han hittar Lauren, en tjej som ofta dejtar men inte bryr sig om förhållandet. Tuck och Lauren börjar dejta men en dag kommer det fram att FDR även dejtar henne. Vännerna bestämmer sig för att inte avslöja att de känner varandra och fortsätta dejta Lauren för att se vem hon själv vill välja. Vänskapen skrider väldigt snabbt över till krig...
 
Regissör: McG
 
Skådespelare: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy och Chelsea Handler m.fl.
 
Genre: Komedi, romans, action
 
Jag tycker: Åh vad den var bra! Jag har längtat länge efter att se den här filmen och nu när jag gjort det kommer jag se den många gånger igen. Den hade allt: humor, romans, action - precis som jag gillar! Jag blev aldrig uttråkade när jag såg den för det hände saker hela tiden som man inte ville missa.
 
TRAILER HÄR!
 

Sommaren 2013

Ja, nu när sommarlovet har lidit mot sitt slut tänkte jag summera mitt sommarlov med mina Instagrambilder! Redan som jag gissade på innan vi fick sommarlov skulle det här bli den bästa sommaren någonsin men utlandsresa, sommarjobb och mycket sol och bad.
 
♥ Som vanligt när sommaren börjar äter vi Slagsta glass ♥ Jordgubbar och mjölk är ett måste på sommarmorgnar
 
♥ Jag räknade ner dagarna tills vi skulle åka till USA ♥ Jag hängde vid poolen på hotellet i stekande Los Angeles
 
♥ Vi besökte Santa Monica Pier på kvällen och såg solen gå ner ♥ Vi jagade Golden Gate bron i dimman efter den perfekta bilden
 
♥ Vi kom tillbaka till Sverige och gick på Grönan i värmen ♥ Jag lovade mig själv att bli bättre på att baka och började med att göra en sockerkaka
 
♥ Jag fortsatte mina bakkunskaper med att göra en morotskaka ♥ Jag, Anna, Ludvig och Emmie var på Mary's Cafe
 
♥ Jag och Malin följde med Lisa och hennes familj till Stockholm där vi såg statsministern och gick på Allsång ♥ Jag saknade USA
 
♥ Vi åkte ner en vecka till Kivik och stannade i Gränna på vägen ♥ Vi badade vid Knäbäckshusen varje dag
 
♥ Jag fotade fina kvällshimlar i Södra Mellby där vi bodde ♥ Vi firade Tindra som blev ett halvår
 
♥ Jag hittade en fantastisk fin fjäril på tomten som solade sig ♥ Jag och Lisa bakade äppelpaj och kollade på Pitch Perfect
 
Det är inte så mycket bilder, men det summerar ändå min sommar ganska bra! Hoppas ni alla har haft en underbar sommar!
 
 
 

På min mixlista

The Enemy
Nabiha
 
 
Lite roligt, när vi var nere i Skåneland kom vi in på danska P3 där denna underbara låt spelades och jag fastnade direkt!
 

Han är en wallflower

Många av er känner säker igen filmen "The Perks of Being a Wallflower", men såsom nästan alltid finns det en bok bakom filmen. De sista dagarna då vi var i Kivik köpte jag boken "Wallflower" av Stephen Chbosky (även regissör till filmatiseringen), jag började läsa den på direkten då jag hade läst ut min andra bok. I början var den lite svår att komma in i. Jag minns att jag tyckte filmen var väldigt klurig och boken var minst sagt likadan. Men som vanligt efter några kapitel har man kommit in i handlingen. Nu älskar jag den! Jag har fortfarande inte läst klart den och jag vill inte att den ska ta slut heller!
 
Så till alla boknördar där ute som vill läsa en helt otroligt bra bok - LÄS WALLFLOWER!!
 
 

På min mixlista

A little party never killed nobody (all we got)
Fergie, Q-tip, GoonRock
 
 

Tjejkväll

Igår hade vi en helt underbar kväll hos Liza på hennes ö! Vi grillade, pratade och skrattade massor. Liza kom och hämtade oss på bryggan och så fick vi ta en liten tur med båten innan vi kunde gå i land. Det var så kul att se alla igen, skönt innan skolstarten. Jag har verkligen ett par underbara vänner!  ♥
 

Ny design!

Sådär! Nu var den nya designen uppe. Jag kan inte säga att den är helt färdig än och headern är egentligen bara tillfällig, men jag kände ändå att jag ville ha något nytt inför skolstarten.
 
Igår träffade jag Mathilde för en fika och lång pratstund på Waynes. Det var jättekul att se henne igen då vi inte har träffats på ett bra tag! Idag har jag inte gjort så mycket, men ikväll ska vi ha grillkväll på Lizas ö, det ska bli så kul att träffa alla igen innan skolan börjar! Ja, för snart är det dags. Ny klass igen, men det gör inget för vi är många från min gamla klass!
 
 

Min dag

Idag var en dag full med händelser. Det började med att jag fick gå upp tidigt för att hjälpa till att servera frukost på ett simläger (som är precis där jag bor). När jag var färdig där åkte jag hem innan jag senare drog till Lisa. Väl där kollade vi på Pitch Perfect (det är verkligen min favorit film!) och bakade äppelpaj! Den blev så god. Sen blev det dags för mig att  åka tillbaka till lägret för att servera mellis och så hem en snabbis för att byta om och sedan ner igen för att ha simhoppsträning för de som ville på lägret. Efter mycket åk fram och tillbaka åkte mamma och jag senare ner på stan där vi åt middag på Annas vinbar. Det var riktigt mysigt!
 
Men nu ska jag gå och lägga mig. Ska upp och servera frukost imorgon igen och sedan ska jag träffa Mathilde!
 
 

Puh

Hade ett litet missöde med min bloggdesign, så om bloggen ser konstig ut klicka på F5 så kommer den se ut som vanligt igen!
 
 

Enkel favorit

En efterrätt som jag älskar att göra (speciellt på sommaren) är grillad banan med choklad! Det är verkligen super enkelt att göra och smakar så gott! Det enda man behöver göra är att skära upp bananerna på mitten och lägga i så mycket choklad som man vill. Sedan lägger man dem i folie och lägger dem på grillen. Färdigt! Enkelt va?
 
 

6 månader idag!

Idag blir vår lilla Tindra 6 månader gammal! Hon växer och växer för varje dag som går och när man är med henne går det inte att ha ett leende på läpparna. Hon är verkligen familjens lilla älskling!
 

Holebrook Sweden

Denna underbara stickade tröja köpte jag medan vi var i Kivik! Nu är vi hemma, vi kom hem sent igår kväll och det var skönt att sova i sin egen säng igen. Var nyss en sväng på Tuna Park med mamma och pappa där jag köpte en mörkblå lång kjol! Älskar den! Nu ska jag äta mellis och kolla på Gossip Girl. Snart är det dags att dra ner till badhuset för terminens första simhoppsträning!
 

Pyssel

Jag har länge varit sugen på att göra lite tråkiga kläder roligare och för några veckor sedan tog jag tag i saken och gjorde något åt det! Jag köpte textilfärg + penslar, samt nitar på Panduro och satte igång. Jag hade en vit klänning som jag aldrig använde som jag kom att jag kunde göra till nattlinne. Men jag tyckte den var lite tråkig så jag målade på texten "Dream on...". Något annat jag har varit sugen på att göra är att sätta nitar på min jeansjacka, så det blev också av! Målade även min syrras strumpor då hon ville det.
 
Jag är nöjd med resultatet på alla saker och det var grymt kul att göra!
 

I hjärtat av Österlen

I ett rött hus med vita knutar har jag spenderat de senaste dagarna och kommer spendera resten av veckan. Tillsammans med mormor och morfar har jag och min familj hyrt ett hus i Södra Melby vid Kivik. Jag älskar det här och vädret har varit helt otroligt! Varje dag ligger vi på stranden och badar i det salta havet. Detta är ett perfekt avslut på semestern och sommarlovet. Om ca 1 och en halv vecka börjar skolan igen. 
 
Men nu ska jag inte tänka på det! Vi ska snart åka iväg för en utflykt till Stenshuvud innan vi åker till stranden vid Knäbäckshusen (igen).