One month left to Christmas

Idag är det inte bara en månad kvar tills det är julafton, nej idag är det nämligen Malins 17:e födelsedag! Malin och jag har bara känt varandra i ett år, men jag är så himla glad att vi är vänner! Grattis Malin!
 
Imorse var jag uppe tidigt för ett läkarbesök (klockan 8 på morgonen!) för mina USA ansökningspapper. Efter det har jag i princip slappat hela dagen. Mot eftermiddagen tog jag tag i kemipluggandet, prov imorgon... Ger upp lite. Det är så mycket! Det jag kan det kan jag. Ska fortsätta lite i alla fall samtidigt som jag lyssnar på Christmas med Michael Bublé, den rösten han har asså!
 
Hoppas ni haft en trevlig helg! :)
 

17 år (i staden, nästan)

1. Jag och mammas super fina USA tårta 2. Mitt pyntade skåp 3. Min födelsedags snapchat som Jame ritade 4. Tårtan jag fick på morgonen 5. Florabotanica i form av body lotion från Balenciaga 5. USA tårtan som representerar sommaren och mitt kommande år som utbytesstudent

Happy birthday to me! Åh jag har haft världens underbaraste födelesdag, så bra att jag faktiskt inte kan beskriva den med ord! Jag väcktes av mamma, pappa och Johanna på morgonen för att få lite paket (bilder kommer sen) och tårta (den hjärtformade tårtan ni ser på bilden). Efter det bar det av mot skolan där jag mötte Kristoffer och fick en kombinerad 17 och 18 års present! Jag kommer ju förmodligen vara i USA nästa år då jag fyller 18. Jag fick ett super fint halsband! När jag kom upp till skåpen möttes jag av mina underbara klasskamrater och mina bästa vänner hade pyntat mitt skåp med serpentiner, ballonger och ett fint collage av bilder på oss!
 
Efter en jätte bra dag i skolan åkte jag hem. På eftermiddagen/kvällen kom morfar, farmor och farfar! Vi har käkat ännu mera tårta (USA tårtan som jag inte vågade äta för att den var så fin), ätit mat och snart blir det efterrätt. Har fått presenter i form av pengar! En del kommer gå till USA sparandet men en del kommer nog gå till en ny kamera...
 
TACK till ni som läser detta och har gjort min födelsedag helt underbar! Vet inte hur många gånger jag kan säga det men jag har världens bästa kompisar och världens bästa familj!
 
 

21/11

Hej omvärlden! Just nu känns det som en fredagskväll, men det är ju (tyvärr) bara torsdag. Men oj vad bra denna dag varit! Började dagen med en sovmorgon (känner mig fortfarande trött efter midnattspremiären), första lektionen sen iväg till doktorn och fixa med mitt intyg för ansökan. Fick ta blodprov, något som jag inte gillar. Tog först stick i vänster armen men såklart vägrade det att komma något blod så det fick bli ett stick i högerarmen också. Aj säger jag bara. Att ha ont i båda armvecken och inte kunna böja på armarna är inte så speciellt roligt...
 
På eftermiddagen gick jag tidigare från skolan då vi skulle ha ett möte med Ulrika Knape-Lindberg som är i stan! Det var jätte kul och träffa henne igen och nu känner jag mig lite säkrare på simhoppet och vad vi kan göra under våra träningar. Fatta och träffa ett proffs med flera OS-medaljer bakom sig! Det var verkligen super trevligt.
 
Imorgon är det ingen vanlig dag, nej! Det är faktiskt min födelsedag! Hösten brukar kännas lång och trist och min födelsedag ligger så långt bort i kalendern men imorgon fyller jag 17 år! Grattis till mig i förskott, ser fram emot att träffa morfar som kommer på besök och få mumsa i mig lite tårta!
 
Bild med Knape
 

Snart somnar jag stående...

Hola! Igår kväll/var helt otrolig! Vid kl. 21:00 började första filmen och det var så roligt att få se Hunger Games på bioskärmen igen. Jag slumrade lite igenom filmen då jag var ganska trött och kan i princip hela filmen utantill! Strax efter midnatt var det dags och Catching Fire börjades visa. Jag ryser när jag tänker på det, den var så himla bra! Finnick. Katniss. Peeta. Gale. Haymitch. Effie. Johanna. Cinna. Beetee. Prim. Och självfallet President Snow! OH MY GOD säger jag bara! När Ceasar sa något och sedan skrattade sitt lite annorlunda skratt så skrattade alla i hela biosalongen, varenda gång! Helt otroligt. Denna film får +++++ av mig! Den var så mycket mer spännande, läskigare och roligare! Dessutom var Peeta mycket snyggare i denna film. Detta gjorde du bra Francis Lawrence, nu väntar jag bara på de två sista filmerna!
 
Idag var en ganska seg dag i skolan, som ni kan tänka er. Vi fick 4 timmar sömn (därför borde jag snart gå och lägga mig). Jag genomled ändå dagen i skolan och somnade direkt när jag kom hem. På kvällskvisten har jag försökt göra lite matte, det är så jäkla svårt nu! Men jag håller ut. Om ett år är jag förhoppningsvis i USA.
 
Skypade även med bästa Anna och Lisa nu på kvällen. Jag har verkligen de bästa vännerna man kan ha. Är så lycklig att få ha 6 underbara tjejer som mina bästa vänner!
 
 
 
 
 
 
 
 

Hey you over there

 
Denna kommande veckan kommer bli toppen! På tisdag kväll/onsdag natt ska jag, Malin och Lisa på Hunger Games Night på bion och först se Hungerspelen och vid midnatt premiären av Fatta Eld! Är så taggat och har längtat så länge efter att äntligen få se filmen! Sen på fredag är det ju min födelsedag, den måste jag ju bara se fram emot!
 
 

Ge mig snö som faller

Ge mig snö, nuuuu! Jag vill så gärna ha vinter. För vinter betyder jul och jul betyder mys! Jag längtar efter att lyssna på julmusik, pynta huset med små tomtar, sätta fram stjärnorna i fönstret, baka pepparkakor och lussebullar, pynta granen och sen julafton! Ja och allt som vintern innebär! Jag gillar hösten för att det är den årstiden jag fyller år, men november är för grått och trist just nu! Mörker och gråa moln. Ge mig lite vit puder snö och allt kommer kännas så mycket bättre.
 
Bilder fotade av mig i Uppsala i vintras. Fotade med Pentax K-30.
 

Fredags feeling

 
Vet ni hur glad jag är över att det är fredag?! Om precis en vecka fyller jag år! Då ska jag verkligen moffa i mig så mycket tårta som helt, mammas tårta är den bästa! Vad har jag haft för mig den senaste veckan då jag inte bloggat? Har haft ganska fullt upp med skolan och bl.a. fixat med min USA ansökan! Sjöng på jazzklubben i onsdags då det var jam-kväll! Igår gick jag hem från skolan då jag inte mådde så bra, men idag klarade jag mig igenom hela dagen i skolan trots att jag inte var på topp. Efter skolan var det sånglektion som vanligt och sen möte om simhoppet inför våren!
 
Just nu sitter jag och lyssnar på jullåtar (av Glee, ja) och håller på och fyller i ett släktträd om den släkt vi har som emigrerade till USA för en herrans massa år sedan! Historia har alltid intresserat mig så mycket!
 

Låtar som gör mig glad

Och ja, de är alla covers av Glee...
 
 
 
 
 
 

10 november

Idag var en av de bästa söndagarna på länge! Mamma och jag var nämligen uppe i Stockholm på Mitt kök-mässan och oj så roligt det var! Anledningen varför jag ville åka var för att jag vill träffa Roy Fares, min stora idol när det kommer till bakelser och desserter. Mamma köpte boken där som en tidigt födelsedagspresent till mig (fyller år om 12 dagar!) och han signerade den och skrev "Grattis på födelsedagen Amanda". Helt starstrucked är jag! Dagen blev sen bara bättre och bättre. Har provsmakat oliver, olivoljor, choklad, lakrits, ostar m.m. Som fika köpte mamma och jag en bakelse som var dessert på Nobellmiddagen år 2012, riktigt smarrig var den!
 
Som ni kan läsa har jag haft en underbardag! Nu ska jag kolla på The Mentalist och göra några sista skolgrejer innan den nya veckan kommer!
 
 
Kolla på honom, han ser ut som han är tagen direkt ur en modelltidning!
 
 
 
 

På min mixlista

Well, well, well
Duffy
  
 

Suck

Just nu sitter jag och försöker skriva ett personligt brev om mig själv till min USA ansökan och vänner, det är inte lätt att skriva! Jag ska berätta om vem jag och vara så tydlig som möjligt om mig själv så att värdfamiljen ska jag veta att jag passar in i deras familj.
 
Samtidigt som jag sitter och skriver på det varvarar jag med skolarbete och håller på med en läxa i Hållbart samhällsbyggande. Tack och lov för att det äntligen är helg! Har en liten chans att pusta ut innan de kommande veckorna kommer. Inte långt kvar till nationellaproven i fysik (= slutprov!!). Sen är jag klar med fysik, yes! Idag blir det annars jobb som vanligt.
 
Pappa och jag på SörmlandsGalan, dålig kvalité men fin bild!
 

Hej torsdag

Jag vet inte om detta har varit en bra dag eller en dålig, kan inte riktigt bestämma mig... Inledde dagen med ett super svårt matteprov som jag är säker att jag kommer få F på. Får jag E kommer jag verkligen bli förvånad! Efter provet ville jag bara åka hem och dra täcket över huvud men tyvärr gick inte det. Var kvar i skolan och torsdagar är våran längsta dag! Blev lite små deppig över matteprovet men dagen blev okej för det.
 
Efter jag kommit hem har jag hållit på med bloggdesign och koder - det är så kul! Undra om man kan skriva det som ett intresse/hobby på min USA ansökan? Tror inte det va... Kommer låta som värsta datahackern som inte gör något annat än att sitter framför datorn.
 
Jaja, nu ska jag snart iväg och simma lite tillsammans med pappa! Är ju mycket i simhallen men simmar inget själv. Nu är det dags igen!
 

4 november

Bilder: weheartit
 
Sitter och skriver på min ansökan till USA samtidigt som jag äter tomatsoppa. Skriver just nu om 4 saker jag gör på min fritid. Detta ska sedan visas för värdfamiljerna när de (förhoppningsvis) ska välja mig att bo hos dem! Inte helt lätt att skriva but I will fix it.
 
Idag blev det en kortare dag i skolan än vad jag trott. Slutade vid kl 13 istället för 16.40, tjoho! Satt kvar i skolan och skrev på min kemilabbrapport. På kvällen var jag iväg och testade på cheerleading! De har precis börjat här i Eskilstuna och jag ska testa på några gånger och sedan får vi se om jag ska börja. Jag kommer i alla fall ha en ordentlig träningsvärk imorgon! Kul att vi har idrott imorgon också...
 
Nu ska jag skriva mer på min ansökan och plugga matte (prov på torsdag - hjälp!). Kan ju drömma om att bli lika viga som tjejerna på bilderna...
 

Dream big

 
Utbytesstudent bloggar som peppar mig:
 
http://livefearless.blogg.se/
http://aventyras.blogg.se/
http://www.nattstad.se/gabriellasUSA
http://emmasdrom.blogspot.se/
 
 
 

På väg?

Här om dagen fick jag ett mejl från STS med saker jag måste fixa för min ansökan till USA! Blev så glad, ni är jag på g med det hela. Det är massor som ska fixas, papper som ska skrivas ut och skrivas på och allt ska fixas innan ett visst datum i december. Mamma sa till mig "sen är det bara ett halvår kvar" och oj vad jag längtar! I'm going to do this!
 
Känslan över att komma göra något jag alltid drömt om är obeskrivlig.
 

Ny månad, nya tag

Hallå omvärlden! Har inte bloggat på några dagar (förutom mina film recensioner) och lovet lider snart mot sitt slut. Jag har inte ens fått så mycket skolarbete gjort som jag borde, men det är ju så härligt att bara vara ledig! Kanske ska man ta tag i några saker idag? I helgen är det simning och simhopp som vanligt + simtävling på söndagen.
 
I onsdags så överraskningsfirade vi Philip, även fast han visste om att vi skulle göra det. Vi hann med att se två filmer, äta (och baka) rulltårta, gå en nattpromenad och gå och lägga oss sent. Det var super kul!
 
På torsdags kvällen var jag iväg på landträningen med simhoppet och sedan kom min moster och hennes man på kvällen! Syrran var ute och körde bus eller godis och nu ligger det högar av godis runt hela huset, mums. Nu idag har jag varit ute och kollat på en ny kamera. Ska nu strax åka ner på stan med min moster också!
 
 

Dark shadows

Om filmen (wikipedia): Filmen berättar historien om en 200 år gammal vampyr och dennes dysfunktionella ättlingar. Barnabas Collins  lever livet som bekymmerslös, rik playboy tills den dag han krossar den unga häxan Angelique Bouchards hjärta. I vrede förvandlar hon honom till en vampyr och begraver honom levande. 200 år senare befrias Barnabas av en slump ur sin grav. Han återvänder till familjens egendom, Collinwood Manor bara för att finna att hans en gång storslagna hem är i ruiner och att hans ättlingar inte är i mycket bättre skick än huset.
 
Regissör: Tim Burton
 
Skådespelare: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green och Chloë Grace Moretz m.fl
 
Genre: Komedi, skräck, fantasy
 
Jag tycker: Jag måste säga att jag blev riktigt besviken på den här filmen. Jag har många gånger sett trailern och tyckte den verkat så himla rolig! Och det var den också, i vissa stunder, men mest tycke jag den var dålig tyvärr. Jag älskar alla skådespelare som var med i filmen och Johnny Depp är alltid bra! Men tyvärr räckte det inte med bra skådespelare för att få den här filmen att fungera. Till min stora besvikelse...
 
Betyg: 1,5 av 5 poäng