Page 31 of 365

JA! Äntligen är fredagen här, som jag har längtat! I måndags hade jag på känn att veckan skulle gå snabbt, men nej. När onsdagen kom längtade jag så mycket efter helg och det kändes som en evighet bort! Tänk hur fruktansvärt glad man kan bli på grund av vilken dag det är... I helgen väntas plugg och simhopp som vanligt. Imorgon följer Kristoffer med hem till mig efter simhoppet, det ska bli kul! Filmkväll står på schemat.
 
På måndag kommer italienarna! Är så spänd, tror det kommer bli en riktigt rolig vecka. Nu: fredagsfika med semlor!
 
Fredagens playlist:
Wild - Erik Rapp
R U Mine? - Arctic Monkeys
You've got the love - Florence + The Machine
Make me wanna die - The Pretty Reckless
 

We're the gladiators

Hej! Är så där lagom onsdagstrött idag och har dessutom en väldigt hemsk träningsvärk i hela kroppen. Är stel som en pinne med andra ord. Hade värsta passet på idrotten och nu går hela klassen med träningsvärk, det är ju kul att vi går igenom samma sak i alla fall. Undrar hur jag kommer må imorgon då alla vet att andra dagen alltid är värst... Har annars haft det bra hittills denna vecka.
 
Nu är det inte många dagar kvar tills italienarna kommer, det ska bli så himla roligt! Nu måste jag verkligen plugga, lär kanske inte bli så mycket av det när dem är här nästa vecka...
 
Dagens låt: Glore and gore - Lorde

Movie mania

 
Som ni redan vet, för jag har ju skrivit om det förut, så ska världens bästa bok The fault in our stars bli till film!
Imorse när jag vaknade hade en teaser tralier på ynka 12 sekunder släppts och nu på kvällen släpptes hela trailerna. Och mitt hjärta tog ett litet skutt när jag såg den och ögonen fylldes av tårar. Jag har aldrig blivit lika rörd av en bok förut och jag ser så himla mycket fram emot att få se den på film! Nu ska jag frossa i alla härliga quotes, bilder och annat på twitter och tumblr bland alla andra som är lika galna som jag när det kommer till den här filmen!

Same love

Så himla fint. Bästa låten någonsin.

Winter wonderland

Här är några av de bilder som jag fotade imorse.

My head is in the stars

 1. Fin vy över Eskilstunaån 2. Min supergoda lunch med mamma!
 
Den här dagen kan inte bli bättre. Faktum är att jag haft en fantastiskt bra vecka! Jag vaknade upp vid halv elva idag, käkade frukost och insåg att vädret var perfekt för att ut och fota. Så med pyjamasen på gick jag ut med kameran och fotade den fina, vita, gnistrande snön. Mamma kom hem till lunch och vi åkte ner på stan och åt på ett super mysigt café innan jag åkte till skolan för dagens enda obligatoriska lektion -matte. Och bra gick det att jobba också! Efter det stod Italien möte på agendan och vi fick reda på hur veckan kommer se ut när de kommer hit.
 
Right now sitter jag framför datorn och dricker mitt nya favorit te. Vi fick vår beställning från Body Shop idag med massor av trevliga saker! Snart ska jag dyka ner i min Gossip girl bubbla, sista säsongen! Som sagt kan denna dag inte bli mycket bättre än vad den redan är.

Quote of the day

 

Take me to the bright world

Onsdag. Mitt i veckan, dagarna flyger förbi och skolan fortsätter som vanligt. Det går bra nu, vilket är skönt. Väntar fortfarande på resultatet från fysikprovet men jag försöker att inte tänka på det. Vill ju verkligen veta hur det har gått! På tal om fysiken så är det så himla skönt att få sluta tidigare på onsdagar och få sovmorgon på fredagar. Speciellt när man vet att sina kompisar sitter i skolan och får ha fysik ;)
 
Imorgon kommer bli en superhärlig dag då jag börjar kl. 13! Ingen matte och psykologi (som vi börjat med den här terminen). Vi har så kallad "arbetslagsdag" och har då en mattelektion vi måste infinna oss på och sen får vi gå runt i skolan till olika lärare och plugga det vi behöver! Har Italien möte imorgon. Är så kul att vi har börjat få kontakt med de italienare som ska bo hos oss. De kommer ju faktiskt om bara två veckor...
 
Är så himla glad för att det inte är svart som natten nu längre när jag slutar skolan om dagarna. Så himla härligt att se en blå himmel!

Good morning!

God morgon bloggläsare! Skulle egentligen börja skolan nu kl. 10, men lektionen har blivit flyttad till valfri plats vilket betyder att man såklart stannar hemma istället för att åka till skolan och jobba. Börjar nu istället 12.35 och har endast en lektion idag. Inte värd skoldag om du frågar mig, då vår tredje lektion som är idrott också är inställd idag... Nu på morgonen har jag slöat vid frukostbordet. Min frukost bestod inte direkt av godsakerna på bilden ovan, men jag önskar!
 
Ska sätta mig och skriva på en inlämning då vi "skapat" våra egna gallerior. Har total brist på inspiration och fantasi. Men några idéer ska jag väl lyckas komma på!
 
Dagens låt: Compliment your soul - Dan Croll

Crazy, stupid, love

Om filmen: En vardagkväll som alla andra får Cal en obehaglig överraskning. Hans fru Emily vill skiljas. Medan Emily genast får uppmärksamhet av kollegan David har Cal svårare att gå vidare.

På en bar där han försöker dränka sina sorger träffar han Jacob, en kvinnotjusare med alla de rätta replikerna, de rätta kläderna och den rätta attityden. Jacob tar Cal under sina vingar och snart är Cal en fullfjädrad casanova. Men när det gäller kärlek går ingen säker, inte ens en casanova.

 

Regissör(er): Glenn Ficarra och John Requa
 
Skådespelare: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Jonah Bobo m.fl.
 
Genre: Komedi, drama, romantik
 
Jag tycker: Min första reaktion på filmen var: varför har jag inte sett den för en nu?! Jag har vetat om filmen ända sen den kom ut (2011) men det har aldrig blivit av att jag sett den. Men åh, så bra den var! Är totalt kär i den. Nog trodde jag att filmen skulle vara bra, men inte så bra och rolig som den faktiskt var! Steve Carell och Julianne Moore är två favoritskådisar hos mig och de spelade lika bra i denna film som alla andra, om inte bättre denna gång.
 
Till själva filmen: den började väldigt deppigt när Cal fick nyheten om att hans fru ville skiljas. Den passade perfekt till mitt deppiga fredags humör! Men sen tog filmen sin vändning när Jacob kommer in i bilden. Filmen tuffar på, blir bättre och bättre, roligare och roligare. Den slutade på topp, precis med ett sådant där lyckligt slut man visste den skulle sluta med. Denna film gjorde min fredagskväll mycket bättre! Detta är verkligen en film man kan se om och om igen!
 
Betyg: 5 av 5 poäng
 

I like the sweet life and the silence

Är så himla trött denna fredag, och det är inte så konstigt eftersom vi hade fysikslutprov idag. Usch. Provet kändes svårt och det var inte kul. Gick en timme innan provtiden var slut och provtiden var fyra timmar! Efter skolan valde jag att åka hem, kunde stanna kvar på kemin men jag kände att hjärnan var så där lagom slut. Jag hoppas verkligen att provet ska ha gått bra för det betyder att jag under min gymnasietid slipper läsa mer fysik! Ni anar inte hur härligt det låter i mina öron. Efter att jag kommit hem har jag inte gjort så mycket, slappat för det mesta, kollat ikapp Revenge och varit på terminens första sånglektion!
 
Igår fick vi även välja vem av italienarna som skulle bo hemma hos var och en av oss under Italien vecka som är snart! Tycker verkligen det är super tråkigt att veta att jag förmodligen inte får följa med till Italien men det ska bli kul i alla fall! I gruppen från Italien med teknikelever är det 18 killar och 2 tjejer. Hemma hos mig ska det bo en kille vid namn Enrico som är lika gammal som mig! De flesta var ett år yngre. Ser fram emot det väldigt mycket!
 
 
Som ni ser har jag upptaderat designen lite då jag varit sugen på det ett tag.
Dagens låt: You're the Strom - The Cardigans.

Monday

Sitter och försöker göra fysik samtidigt som jag kollar på Idrottsgalan, inte bästa och lättaste combon kanske... Hade en väldigt lugn och skön dag i skolan idag! Startade dagen med två lektioner och pga av sjuklärare hade vi vips - 3 timmar håltimme! Då passade jag, Anna och Liza på att åka hem till Ludvig och göra lite pannkakor till lunch, mums! Efter det hade vi bara en lektion kvar i skolan och sen var dagen slut, en bra måndag! Imorgon har jag också bara tre lektioner, tjoho!
 
Nu ska jag fortsätta med mitt, jag hoppas på att Sarah Sjöström ska vinna Jerringpriset!

How do you define yourself?

 

12 januari

Måndag imorgon och tillbaka till skolan. Ska faktiskt bli härligt på något sätt! Tror säkert att jag kommer få ångra senare i veckan att jag sagt det… Fysikprov på fredag och jag hoppas att det ska gå bra! De tre första dagarna i skolan gick bra, men jag var fruktansvärt trött när fredagskvällen väl kom. Hoppas jag klarar denna vecka lite bättre!

 

Till min stora glädje har snön kommit! Sa i veckan att jag tyckte det var försent att snön skulle komma nu, men att vakna upp till ett vitt land när man drar upp rullgardinen är så härligt. Mamma och jag gick en promenad nu på kvällen i den isande kylan medan snöflingorna virvlade ner. Jag har annars haft en väldigt lugn och skön helg, pluggat till viss del men även slappat väldigt mycket. I lördags började simhoppet igen och vi har startat en helt ny nybörjargrupp som jag är ledare för, tillsammans med Jame från min klass! Det gick riktigt bra och var superkul.

Nej, men nu borde jag gå och lägga mig, är inte riktigt van vid att gå upp tidigt...

 

 

Låtarna jag lyssnar mest på just nu

 
 
San Francisco - The Mowgli's
Bad Boys (Today remix) - Zara Larsson
The Struggle - Grizfolk
Happy - Pharrell Williams
I'm Alive (Life sounds like) - Michael Franti
 
 

Back to reality

Jag är helt slut. Så himla trött efter den första dagen i skolan år 2014! När jag vaknade imorse var jag inte pigg för fem öre, men jag var ändå glad över att komma tillbaka till skolan. Dagen rullade på ganska bra, trots min trötthet blev dagen ändå bra och det var kul att se alla klasskompisar igen! Imorgon kör vi igen. På fredag är terminens första prov, matte, och nästa vecka slutprov i fysik. Fatta, jag kommer inte läsa någon mera fysik i gymnasiet sen! Vilken känsla.
 
Det är svårt att förstå att det inte är ett år kvar längre tills jag förhoppningsvis åker till USA, det är ett halvår. Tiden rusar fram. Samtidigt som jag är nervös och rädd ser jag fram emot det så himla mycket! Undrar hur lång tid det kommer ta innan jag får min placering.
 
Detta var jag imorse när alarmet ringde...
 
 
 

New in

Fick denna bok i julklapp, grymt bra! Sara Kadefors må vara en av Sveriges bästa ungdomsförfattare. Är bara 5 kapitel in i boken och jag älskar den redan! LÄS DEN!
 
 Köpte mig själv denna härliga body butter från Body Shop på mellandagsrean...
 
 Även en julklapp, värmeskydd för håret
 
 Fick lite underkläder i julklapp från Victoria's Secret!
 
 BÄSTA julklappen, helt klart! Fick dessa snygga härliga Urbanistas men bästa ljudet i ett paket under granen!
 
Idag har det inte hänt mycket. Försöker ta vara på tiden som är kvar på lovet genom att plugga, men även ta det lugnt. Imorgon kommer vi förhoppningsvis åka till Erikslund! En sak jag inte berättat är att jag gått och köpt ny kamera, en Sony a58 och oj vad jag älskar den! Så många möjligheter och mycket att lära sig, men det är kul! Dessa bilder är självklart fotograferade med den nya kameran.
 
 

2014

Bästa bilden från nyårsfyrverkerierna, blev riktigt nöjd!
 
Man brukar ju säga nytt år, nya tag men för mig är det nytt år, nytt på bloggen! Som ni kan se har jag gjort små uppdateringar här och var på designen, inte mycket men ändå lagom (klicka F5 om ni inte kan se det). Hoppas ni njuter av de lilla fina som jag gör!

Idag ska jag iväg på en sak med simningen och simhoppet. Nu till denna termin ska jag bara vara tränare i simhoppet men jag ska prata på en liten "utbildning" om hur det är att bli tränare för två sporter som jag aldrig tränat själv! Efter det ska jag plugga. Det är svårt att ge sig själv en spark i baken och komma igång men en del har det blivit gjort de senaste dagarna! Nej, nu måste jag äta frukost, godmorning!
 
 

#newyearseve


Är hemkommen från stan nu denna tidiga 1 januari morgon år 2014! Hade en bra kväll hemma hos Lisa tillsammans med Malin, Primus och Mathilda. Vi åt massor av god mat och kollade på filmen We're the Millers. Innan tolvslaget tog vi bussen ner till stan och intog det nya året bland alla andra festglada! Mötte upp våra vänner och sedan kom pappa på cykeln och hämtade mig. Gick hela vägen hem i det kalla vädret, bra jobbat Amanda! Nu säger jag godnatt och god fortsättning på det nya året!