Glad påsk!

 
Hoppas ni alla får en riktigt bra påsk med mycket godis och god mat! :)
 

Movie tajm!

Ska precis slänga mig in i bilden och åka ner till stan för att gå på bio med Angelica! Det var så länge sedan vi sågs, men så blir det ju när hon pluggar och bor i Strängnäs. Vi ska se The Host och jag har under ett tag sett fram emot att se den! Jag har inte läst boken, även fast jag är ett superstort fan av Stephenie Meyer.
 
Annars idag har mamma och jag åkt fram och tillbaka melllan Tuna Park. Sen har vi även köpt lite födelsedagspresenter till min Johanna, då vi har en stor överraskning för henne! Men den tänker jag inte berätta för er just nu! Sen har jag även fått lite samhällskunskap gjort. En ganska bra och effektiv dag alltså!
 
 

Välkomna den nya designen!

 
Har suttit och klurat på den nya designen ett tag! Kände att jag ville ha något mer vårigt och ljusare. Jag är väldigt nöjd! Bilderna är inte mina dock, utan är hämtade från misslacherry på tumblr! Nå, vad tycks?
 

På min mixlista

Tête-à-Tête
Walk the moon
 
 

Drömmar

 
/ Bilderna är ifrån min nya favorit tumblr: misslacherry /
 

Torsdag, 19:26

Äntilgen så mår jag lite bättre! Har till och med lyckats ta mig ut i några timmar. Pappa, jag och Johanna gick på promenad tidigare idag, och då var såklart kameran med! På eftermiddagen var jag och handlade presenter till Johanna som snart fyller 10 år! Känner mig lagom trött i kroppen nu! Det blir ju så när man inte har varit ute på 3 dagar... Ikväll vankas det raggmunk, Revenge och Vampire Diaries!
 
Johanna passade på att cykla för första gången i år, det måste ju betyda vår, eller hur?
 
 

You - Acoustic version

 

Onsdag, 16:03

Hjälp, nu har jag verkligen inte bloggat på ett bra tag! Kanske ska man passa på nu?
Livet tuffar på och det har varit mycket att göra, därför ska det bli så fantastiskt skönt med påsklov!
 
Just nu sitter jag nedbäddad i sängen, äter prickekorv mackor och lyssnar på radio. Att vara sjuk är inte min favoritgrej, men som tur är jag inte ensam om att vara sjuk och både mamma och Johanna är hemma och är sjuka med mig. Feber, huvudvärk och trötthet lider jag utav, vad nu det är för virus! Jag hatar den där känslan då man känner värken i kroppen och man vet att febern är påväg.
 
Men jag har faktiskt haft det bra också. I lördag hälsade vi på mormor och morfar som var i Stockholm och hade kollat på Jerry Williams. Vi knödde oss alla in bilen och åkte till Kaknästornet, där jag aldrig vart! Himmlen var blå och det var otroligt häftigt att se hela Stockholm från ovan. Det avslutades sedan med sen lunch vid hotellet innan vi åkte hem, det var mysigt och se mormor och morfar på ett annat ställe än hemma hos dem eller hos oss! Kvällen avslutades sedan med tacos och tv-spel hos Krille!
 
 

På min mixlista

Direkt när jag hörde denna låt på MTV så la jag in den i min mixlista på Spotify. Låten är så fin, lika så texten! Jag har alltid tyckt att P!nk varit en bra artist och tillsammans med Nate Ruess, sångaren i bandet Fun., så blir låten ännu bättre. Idag bjuder jag på en väldigt bra låt!
 
Just give me a reason
P!nk feat. Nate Ruess
 
 

Drömmer mig bort

Medan snön ligger som ett vitt täcke över marken igen drömmer jag mig ännu mera bort till vårsolen, värme och grönska. Våren var precis innom räckhll och så kom vintern tillbaka, igen. Nu får det vara nog! Värme och igen snö - tack! Här bjuds det på ett collage av bilder från förra årets sommarsemester till England.
 

Vasaloppet 2013

Under en längre tid har jag utlovat bilder från Vasaloppshelgen. Kameran har inte velat jobbat på min sida, men nu äntligen så ligger bilderna i datorn! Här kommer alltså ett (litet) urval av bilder från Vasaloppet. Kan inte förstå att pappa orkade åka 9 mil på skidor! Han har även anmält sig till nästa års lopp också. Jag satsar på tjejvasan om två år!
 
Vi började på lördagen med att testa startspåren, mamma, Johanna och jag!
 
 
Sedan kom söndagen och 20 minuter innan starten gick kl 8 befann vi oss vid den första uppförsbacken som alla 15000 skidåkare skulle uppför! Under dagen mötte vi upp pappa i Risberg och Oxberg. Trots att vi väntade i timmar i Mora lyckades vi missa när han gick i mål, även fast jag stod precis bredvid. Gissa om jag var arg och ledsen efteråt! Men det positiva var att jag fick se två av mina idoler, André Pops och Anja Pärson!
 
Anja Pärson tillsammans med sina gamla tränare Micke!
 

Tisdag, 18:59

Idag har varit något av en "ta igen dag" i skolan. Vi hade inga lektioner idag utan fick jobba fritt med det som behövdes. En sådan dag borde vi ha oftare! Så idag tog jag en sovmorgon (sovmorgon imorn också vilket blir 3 härliga dagar i rad) och sedan åkte jag till skolan för att göra en del på samhällseknomi provet. Efter det gick Lisa och jag och hade en lunch dejt på American Pizza. Det avslutades sedan med plugg på bibloteket.
 
Efter jag kom hem har jag mest tagit det lugnt, gjort lite svenska, kollat ikapp ett utav alla Vampire Diaries avsnitt jag missat. Och nu ska jag nog fortsätta med ett till!
 
Dagens Instagram-bild, följ mig på: onlyamanda_
 

Jag och systra mi

Mitt nya favorit-te

På min mixlista

Pompeii
Bastille
 
 

Vårnytt i garderoben

Äntligen får man fylla på garderoben med lite nya kläder!
 
Tröja, byxor från H&M
 
Byxor från Cubus
 
Grå mjuktröja, jeansväst från H&M
 
 

På min mixlista

Show me the light
Mystery Jets
 
 

Idag / På min mixlista

Hej världen!
Efter en förmiddag då jag inte mådde så bra i skolan åkte jag hem. Hemma tod jag det lugnt, pluggade lite och fixade med min Spotifylista "Den absolut perfekta mixen". Den är nu full med en massa nya låtar! Älskar att ha en lista som man bara kan rensa ut, ta bort och lägga till låtar på.
 
Efter min sånglektion höll jag på och fixade med min mammas mattehemsida. Blev ganska nöjd med resultatet då jag aldrig jobbat med Googles hemsidor förut. Nu på kvällen har jag pluggat matte och det skulle tittas på ett missat Grey's Anatomy avsnitt, men istället blir det att gå till sängs. Roligare än så har inte min dag varit!
 
Här är en av de nya tilllagda låtarna på spellistan! Home is a fire med Death Cab For Cutie.
 
 

Sanning

 
[gjord av mig]
 

4 saker om mig

 
1. Jag är en person som älskar att läsa, men tyvärr tar skolan upp för mycket tid så att jag inte hinner läsa. Just nu så håller jag på och läser Snow White and the Huntsman, Den tomma stolen och Låt den rätte komma in.
 
2. Jag är galen i pasta! Pasta med en krämig, god tomatsås är det bästa som finns.
 
3. I framtiden drömmer jag om att få resa jorden runt. Jag har redan sätt många platser i livet, men det finns så många fler som jag vill se. Som New York och Paris.
 
 
4. Jag har alltid velat spela ett blåsinstrument så jag skulle kunnat vara med i en orkester. Istället valde jag piano som instrument och har även lärt mig att spela gitarr. Något som jag ångrar, även fast piano är ett bra instrument att kunna.
 
[bild1 - bild2]
 

All because of you

Jaha, då satt jag är igen sent på kvällen. Är trött, men för exalterad över faktan att underbara och ödmjuka, o-tippade Robin Stjernberg gick och vann hela Melodifestivalen 2013! Helt otroligt. Hans min när han väl insåg att han vunnit var ju bara för bra! Bra röstat Sverige (och juryrna). Själv röstade jag en gång på Munther och på Robin för Luddes (och min) skull. Ludvig den fubbisen som hade VIP-biljetter till finalen, roligt för honom att se sin favorit vinna!
 
Vad har annars hänt idag då förutom att Sverige korat sin vinnare av Mello 2013? Jag började dagen med landträningen för simhoppet. Där efter åkte mamma och jag en sväng på stan, jag köpte en efterlängtad jeans väst + lite nitar och stenar som min jeans jacka ska pimpas med! Sen kollade vi på min lilla syster som simtävlade på hemmaplan och jag köpte en ny snygg baddräkt! Ja, det var väl min dag det.
Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon blir det matteplugg och simtävling igen!
 
 
Glada Robin!
 
[bildkälla]
 

Filmtips

The Perks of Being a Wallflower
 
Om filmen: Charlie har precis börjat high school och har problem med att passa in. Utan vänner smälter han in bland väggarna och blir vän med sin lärare. Men så en dag träffar han Sam och Patrick, två halvsyskon med mycket problem i bagaget, som tar honom under deras vingar i resan genom det smärtfulla high school.
 
Regissör: Stephen Chbosky
 
Skådespelare: Logan Lerman, Emma Watson, Kate Wals, Nina Dobrev, Ezra Miller m.fl.
 
Genre: Drama, romans
 
Tankar: Filmen The Perks of Being a Wallflower var mer udda och sorlig än vad jag väntat mig. Jag hade räknat med mer humor, men istället uppstod det flera ögonblick då både jag och Lisa fick tårar i ögonen. Filmen är förutom udda och sorlig väldigt klurig också. Charlie är en pojke med psykiskaproblem, då hans ende vän tog livet av sig och mostern, som framstod som hans favorit person i hela världen, dog i en bilolycka när Charlie var liten. Men ingen kunde ana vad som egentligen hände med honom när han var liten.
 
Förutom filmens klurigheter gjorde skådespelarna ett underbart jobb med sina roller. Vem trodde att Logan Lerman kunde spela en tystlåten, utanför kille med psykiskaproblem? Han som spelar modig i Percy Jackson-filmerna. Och Emma Watson? Allas våran Hermione kan spela så känslomässig och en tjej vars liv har och är fullt av problem? Men stjärnan i filmen känns ändå som att det är Ezra Miller i sin roll som Patrick. En hjälte som står upp för sina åsikter, inte är rädd för att visa vem han är och kommer med perfekta kommentarer på allt.
 
Betyg: 4 av 5
 
Se trailer här!
 
 

Fredagsmys

Hej, hallå!
Det är en trött tjej som sitter framför datorn fast hon egentligen helst bara vill gå och sova. Det har känts som en kort dag i skolan som var ganska bra faktiskt. Efter skolan gick jag en runda på stan innan jag mötte upp Julia och Frida för en fika på Espresso House. Trevligt eftersom jag inte sett dem sedan skolan började!
 
Dagens fredagsmys blev hemma gjord pizza och den inspelade filmen Grown Ups, som gjorde att alla fick sig ett gott skratt! Imorgon ska jag upp och gå på simhoppets landträning, även fast jag egentligen bara ska vara med i badhuset.
 
Hoppas alla får en trevlig helg :)
 
 
 

J'aime l'été

Jag vill ha sommar. Nu.
 
 
[Bilder från WeHeartIt - collage gjort av mig]
 

På min mixlista

Här kommer en annan låt från min mixlista på Spotify som jag tycker så fantastiskt mycket om! Introt på denna låt gör mig så förväntansfull och glad. Jag vill bara dansa och sjunga med varje gång jag hör denna fantastiska låt med bästa Florences röst.
 
Lover to lover
Florence + The Machine
 
 
 

The tulips.

Fotade de nya tulpanerna i köket imorse. 

 

Hey Wednesday

Hallå! Sitter just nu framför TV:n och vilar. Skönt att slappa! Har inte mått så bra idag, hela huvudet har känts upp och ner.

Gårdagen var i alla fall bättre än idag! Vi var som sagt i Stockholm och besökte Tekniskamuseet med skolan. Det var en rolig dag då vi fick slippa skolarbetet för ett tag och bara ha kul alla tillsammans. Vi hade en bland annat en workshop och fick se en 4D-bio!

Vi hade lite kul vid en vägg inne i museet som skiftade i olika färger!

 

48 och 100 dagar kvar

Hej på er!
Jag har haft en toppen bra helg som tills mesta dels spenderades i en bil och ute i solskenet. Pappa åkte nämligen Vasaloppet igår. 9 mil på skidor, det skulle jag aldrig orka! Vi stannade längst vägen för att heja på honom och ge honom lite att äta. Mer om det + bilder kommer i ett inlägg senare.
 
Idag var en slapp och skön dag. Trots sovmorgon då första (och enda) lektionen började 12.55 gick jag upp 8.20!  Så kan det va ibland. Efter tekniklektionen begav jag mig hemmåt igen. Imorgon ska vi till Stockholm och Tekniskamuseet med skolan/klassen. Ska bli så kul att se något annat!
 
Idag är det endast 48 dagar kvar tills jag ska se Justin Bieber live i Globen & 100 dagar kvar tills vi åker till USA!
 
[bilder: weheartit]