Höstbak med Lisa

Min dag spenderades i köket med Lisa H. Idag bakade vi nämligen cupcakes! Vi gjorde dubbelsatts och hittade sedan inga stora format utan fick ta massa små. Vi fick över 35 cupcakes! Inte illa alltså. Lång tid tog det också. Men goda och färgglada blev dem i alla fall. Muffins receptet tog vi fårn Leila Lindholms bakbok "A piece of cake". Frostingreceptet tog vi från en annan cupcakes bok.
 

Frost

Frostiga kallar mornar, är ibland det bästa och det sämsta jag vet.
 

Hösttlov, äntligen är du här!

Tjooohoo! Äntligen så är höstlovet här. Vad skönt det ska bli! Ska träffa en del nya och gamla vänner. Läsa, baka och gå på bio står också på listan. Kommer förmodligen vara pank efter lovet. Ikväll är vi bjudna på middag hos grannarna, ska bli jätte trevligt.
 
Köpte lite nya saker på stan igår. Varma höstskor på rea + ett linne på rea från Monkil!
 

Fredag? Nej, bara torsdag.

Hela denna dag har jag gått i tron om att det har vart fredag! Har väl vart så sugen på lov antar jag. Men tyvärr, idag är det bara torsdag som idag innebar hördelen på franska provet. Frågan är då, gick det bra? Åhja det kändes väldigt bra i alla fall! Efter det åkte mamma och jag till vårdcentralen där vi skulle kolla min rygg som jag gjorde illa för två år sedan på en gymnstikträning. Fick ingen bra lösning eller svar på vad det kan vara. Men jag fick ta ett blodprov så ska det ta lite tester och så!
 
Efter skolan gick mamma och jag en sväng på stan där dem idag hade After Work i alla gallerior. Jätte mysigt och trevligt! Mamma och jag lyckades prova på några praliner som sedan fick följa med hem också.
 
 
Längtar tillbaks till London...!
 
 

...

 

Cupcakes inspiration

 
Det finns så många olika sorters cupcakes om man vill baka varenda en av dem! Hmm får se vad som kommer göras på lovet....
 

Seg som kola i huvudet

Halloj vänner. Tisdag igen då. Finns inte så mycket att säga förutom att detta har vart en väldigt bra men seg dag! Var så trött när jag tillslut kom hem efter min sånglektion att jag somnade en stund på sängen! Mycket skönt må jag säga. Fick lite extra power till att jobba lite franska nu på kvällen inför provet som kommer.
 
Äntligen snart lov, som jag längtar! Finns så mycket som jag vill göra, som att baka och träffa gamla kompisar. Har en känsla av att dett lov kommer gå fort...
 
 
 

På repeat

 
 

Lång vecka

Då så var denna vecka snart slut och höstlovet närmar sig. Längtar ihjäl mig för långa sovmornar och sega dagar.
 
Oftast brukar jag känna att veckorna går så snabbt, men detta hade precis den motsatta effekten. Matteprov och nya skoluppgifter gjorde den väldigt seg. I lördags tog jag en fika på stan med mina vänner och sedan begav jag mig i regnet till teatern där Scenknuten hade sin premiär av musikalen Grease! Den var riktigt bra och den var rolig också. På kvällen blev vi bjudna på middag hos Helena, Elvira och Matilda. En riktig tjejkväll!
 
Denna dag spenderades i badhuset och framför datorn. Borde kanske tagit tag i franskan eftersom provet närmar sig, men jaja. Snart är det dags för Solsidan och lite familjemys!
 
 
[bildkälla]
 
 
 
 
 
 

Hjälp.

 
Hur mycket av mina pengar kommer spenderas på bio under November? Jag gissar på en del. Breaking Dawn part 2 är snart här och jag kan inte bärga mig för att se den! Mitt hjärta slår volter och ögonen tåras. Snart, snart så.
 
 

I sommar

Onsdagshumor

 
[bildkälla]
 
 

Carry You Home

Spelades nydligen på radio av Moa Lignell i Musikguiden i P3.
 
 
 
 

En tisdagskväll

Sitter inne i fotöljen på mitt rum och lyssnar på musikguiden i P3 samtdigt som jag sufar runt på Internet. Musikguiden denna vecka är Moa Lignell från Idol! Hon spelar riktigt bra och lugn musik, vilket passar in nu på kvällen.
Idag har det vart fullrulle, skola + sånglektion. Blev även påmind av mamma att jag ska till tandläkaren imornbitti. Vilket betyder att jag missar min andra sovmorgon denna vecka...  Men det får jag ju igen på höstloven som det snart är dags för!
 
Nu har jag tänkt att kolla på lite Suburgatory! Upptaderade iPaden i helgen vilket betyder att jag kunde ladda ner alla nya appar och till min stora glädje kunde man se det utan att ha premium. Lycklig tjej!
 
 
[bild från min instagram - onlyamanda_]
 
 
 

The Body Shop

Idag så tog mamma och jag en rund på Tuna Park där vi skulle köpa lite skolprylar. Då så märkte vi att Body Shop har öppnat en butik där, så självklart gick vi in och kollade. Såklart fick vi med oss några saker där ifrån. Vi fick reda på att de öppnat i torsdags, så det fanns några bra erbjudande. Nu har jag en ny duchtvål och body butter att ha i skolan och efter mina helger i badhuset. Riktigt toppen!
 
 
[Fotat med Pentax K-x]
 
 

Freeedag!

Så nu var det fredag igen, veckorna går så snabbt! Snart är det dags för höstlov och sen jul. Som sagt, tiden bara rusar förbi. Tänkte nyss på att ett helt år snart har gått.
Just nu sitter jag i skolan, 1h och 20 minuters rast mellan franskan och matten. Jippie, eller inte... Sitter och jobbar lite franska under tiden.
 
Efter skolan blir det direkt att gå till frisören där det ska fixas och trixas lite! Har faktiskt inte bestämt mig helt hur min nya frilla ska bli. Men jag har ju lite tid kvar att tänka på det! ;) Sen så ska Mimmi och Liza M följa med mig hem då vi ska mumsa i oss lite chockladfondue!
 
 
[bildkälla]

11:11

 
[bildkälla]

Omröstning: Header

Under några dagar när jag har haft tåkigt har jag sutit och pysslat med några headers. Men som vanligt kunde jag inte bestäma mig för vilken jag ska använda så jag tänkte ha en liten omröstning om det. Så, vilken är din favorit?
 
 
 
 
web polls

10/10

Usch nu var den så där lång tid sedan jag bloggade igen....
Men vad kan jag säga? Det är så sjukt mycket att göra i skolan hela tiden. Men nu så var det onsdag igen och denna dag har varit toppen! Imorgon är det dags för prov i samhällskunskap + engelska redovisning (som resten av klassen redan gjort). Jag hoppas att båda två ska gå bra! :)
 
På fredag ska jag till frisören, har längtat så! Ska slinga håret lite blondare och så får vi se vad mer jag gör! Längden ska i alla fall behållas och denna gång kommer det inte bli någon rosa dip-dye!
 
Ikväll så är det dags för avsnitt nr 2 av nya Grey's Anatomy säsongen! Så då kommer mamma och jagsitta bänkade framför tv:n redo med te! Hoppas verkligen det blir ett bra avsnitt efter vad jag och Therese tyckte om det förra...
 
 
[bildkälla]
 
 

The Hunger Games; redigerat

Hade tråkigt på håltimmen i skolan i fredags och började redigera lite stills från Hungerspelen. De visade sig bli riktigt häftiga (enligt mig). Idag fortsatte jag med lite extra bilder. Dem jag är mest nöjd med är den första, näst sista och den sista. Titta och njut ;)
 
 
 
 

Lite nytt

Bestämde mig lite hipp som happ att göra en ny header till min lilla blogg + fixa en bakgrundbild! Vad tycker ni om det? :) 
 

Just...

 
[bildkälla]
 
 
 
 

Nytt i garderoben

Klänning införskaffad från BikBob! Jag har spanat in denna klänning fast i ett annat mönster i någon vecka nu och idag tog jag äntligen steget och provade den. Men (chockande nog) blev det den svart-vita klänningen som gick följa med mig hem! Fast det var inte mig emot ;)
 
 
[Kamera: Pentax K-x]
 

Hårmunk

 
Jag älskar hårmunkar! De är så praktiska och den är så snygg att ha.
 
 

Breaking Dawn part 2; nya bilder

Linnea Henriksson

Åh, jag har hittat en ny favvo artist - Linnea Henriksson. Hennes låtar "Alice"och "Lyckligare nu" har spelats mycket på radion under hösten. Men det var nu i helgen när jag såg henne på Moraeus med mera då hon framförde låten "Jag vet nåt som inte du vet". Sjuuuuuuk bra! Här nedan kan ni lyssna på de två låtar med Linnea som jag gillar mest.
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Yes, ätligen är fysikprovet överströkat! Hur det gick har jag ingen aning om, men jag hoppas såklart på det bästa.
Dagen har i övrigt vart bra. Nu på eftermiddagen var jag hos "en sistavistelse" hos kiropraktorn. Hoppas att jag inte kommer behöva gå dit på ett tag, det är så läskigt när det knakar i ryggen.
 
Ikväll har ju Grey's Anatomy säsongs premiär och jag gissar på att jag kommer fälla ett antal tårar...
 
 
 
 

a=v/t

Många dagar har gått sedan jag sist bloggade. Men så blir det när skolan och resten av livet tar över.
 
Just denna vecka är full proppad med prov och redovisningar, usch. Idag hade vi bland annat ett teknik prov som kändes ganska bra. Vi får ju se sen hur det gick... Imorgon är det dax för det första och stora fysikprovet. JAG VILL INTE! Men ibland har man inget val. Så just därför kommer denna kväll bestå utav matte och fysik. Jaja, bara jag får se Suburgatory ikväll så är allt okej.
 
Imorgon startar den nya säsongen utav Grey's Anatomy!!! Jag är så spänd och förväntansfull på vad den här säsogen har att erbjuda efter förra säsongens sista avsnitt. När jag kikade in på Tumblr här om veckan hittade jag en massa gifs då den nyss startat i USA. Hann tyvärr se lite för mycket av vad som kommer att hända...
 

Fast i mitt huvud

 
Så fantastiskt bra! Eller hur?